Laatste nieuws:
Geen nieuwjaarszingen of Driekoningen

Geen nieuwjaarszingen of Driekoningen

Provinciegouverneur Cathy Berx heeft samen met de burgemeesters in de provincie Antwerpen beslist om zingen van deur tot deur voor Nieuwjaar en Driekoningen te verbieden wegens het coronavirus. De gemeente Essen werkt wel aan een digitaal alternatief.

Het is een traditie dat kinderen op 31 december en met Driekoningen van deur tot deur gaan, in ruil voor een centje of snoep. Met spijt in het hart kunnen we dat dit jaar niet toelaten. Dat doen we om samenscholingen te vermijden, iets waar het coronavirus dol op is. Het kan niet de bedoeling zijn om mensen een goede gezondheid te wensen en tegelijkertijd het risico lopen om iemand te besmetten.

Daarom is er dus een verbod om te gaan zingen, tekeningen in de bus te steken of samen op straat te komen voor Nieuwjaar of Driekoningen. Daarnaast is het ook verboden om zakjes met snoep of andere attenties uit te delen. De politiezones in de provincie zullen hier strikt op controleren.

Bron: VRTNWS

Alternatief
De gemeente Essen werkt aan een alternatief waarbij kinderen met een videoboodschap alsnog hun wensen kunnen overmaken. Spoedig volgt daarover meer informatie.

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook227
Facebook
Twitter