Laatste nieuws:
Geen ijspiste in Kapellen, wel sfeerverlichting

Geen ijspiste in Kapellen, wel sfeerverlichting

Het gemeentebestuur van Kapellen heeft in samenspraak met de uitbaters van de ijspiste op het Dorpsplein beslist om dit jaar het winterevenement KapAlpen te annuleren. Dit jaar is het de energiecrisis die noopt tot de annulatie van het gebeuren. Twee jaar geleden stak corona een stokje in de wielen.

Kapellen bouwt sinds 1996 jaarlijks een ijspiste van 600 vierkante meter in het dorp tijdens de eindejaarsperiode. Toendertijd was het één van de eerste gemeenten in Vlaanderen die zulk initiatief nam. Alleen aan de kust was er al een mobile ijspiste terug te vinden. Ondertussen kreeg het Kapelse initiatief navolging in veel steden en gemeenten. Schaatsen kon in Kapellen altijd vanaf 14 dagen voor de kerstvakantie tot en met de laatste zondag van de kerstvakantie. Vorig jaar werden er 17.000 schaatsbeurten geregistreerd.

Te grote impact op de eindfactuur

“We vinden het spijtig dat we dit besluit moesten nemen, maar we kunnen niet anders,” zegt burgermeester Dirk Van Mechelen (Open VLD). “De volgende week zullen we samenzitten met de horeca-uitbaters van het Dorpsplein en onze diensten om te kijken welk alternatief programma we aan de burgers kunnen aanbieden.” Ook voor Kapellen is de energiecrisis de reden om de handdoek in de ring te gooien. Het koelen an het ijs zou een te grote impact hebben op de eindfactuur. Een moeilijke denkoefening, nu iedereen moet besparen op de energiefactuur.

Sfeerverlichting in de hoofdstraten

De burgemeester voegt er aan toe dat er zeker sfeerverlichting in de hoofdstraten van de gemeente komt. Dit jaar wordt gekozen voor energiearme led-ornamenten. Maar een overkapping van de straten met lichtslingers, zoals de voorbije jaren, wordt afgevoerd.

Foto: © MLH

MLH

Facebook136
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken