Laatste nieuws:
Gedumpt drugsafval in Brasschaat gevonden

Gedumpt drugsafval in Brasschaat gevonden

Gemeentelijke diensten van Brasschaat troffen gisteren 14 juni, aan de Miksebaan een honderdtal vuilniszakken aan met restanten van cannabisplanten en teelaarde en informeerden de lokale politie die een onderzoek instelt.

Het afval werd opgehaald door de brandweer en wordt afgevoerd voor vernietiging. In 2021 werden op dezelfde plek ook al eens 200 vuilniszakken aangetroffen met restanten van een cannabisplantage.

Gevaarlijke situaties en overlast

Illegale drugsproductie kan erg gevaarlijke situaties en overlast veroorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld brand ontstaan in een woonwijk door een cannabisplantage of een explosie in een drugslab. Wandelaars of spelende kinderen kunnen tijdens een boswandeling stoten op chemisch afval. De gevolgen kunnen ernstig zijn, zowel voor toevallige voorbijgangers, hulpverleners als voor de directe omgeving en het milieu. Vermoed je een plantage bij jou in de buurt of tref je verdacht afval aan waarvan je vermoed dat het afkomstig is van de productie van drugs? Neem dan zeker contact op met de lokale politie. Op de website www.drugsplantageontdekt.be vind je alle informatie over verdachte elementen rond cannabisplantages, labo’s en het dumpen en lozen van chemisch afval. Je kan via de website verdachte elementen of situaties volledig anoniem melden via een online formulier.

Bron: Lokale politie Brasschaat
Foto: Pixabay

MLH

Facebook17
Twitter
Follow Me
Tweet