Laatste nieuws:
Ga strijd aan tegen voedselverspilling met app Too Good To Go

Ga strijd aan tegen voedselverspilling met app Too Good To Go

Met de app Too Good To Go kan je goedkoop overschotten aan voedsel kopen bij een supermarkt, restaurant, slager, bakkerij enzovoort. Bakkerij Van Thillo is de eerste in Essen die voedselpaketten aanbiedt via de app. Spreek je winkelier hier op aan en wie weet kan je binnenkort Too Good To Go in meerdere Essense zaken gebruiken. Samen strijden we tegen voedselverspilling!

Jaarlijks wordt er in ons land zo’n 3,6 miljoen ton eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het verspilde voedsel, maar ook slecht nieuws voor onze planeet. Gelukkig kunnen wij nu porties eten redden.

Handige

De app ‘Too Good To Go’ is een app waarmee je je steentje kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. De app werkt samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten, die elke dag verse producten in de toonbank leggen of die minder verkocht hebben dan gedacht. Het eten dat je redt bij Too Goo To Go bestaat dan ook uit heerlijke, en nog perfect eetbare, producten die winkels en restaurants anders zouden weggooien na sluitingstijd.

Verrassingspakket

De app is voor zowel handelaars als consumenten aantrekkelijk. Als consument vind je bij het openen van de app zaken in de buurt die overtollige maaltijden of voedseloverschotten goedkoop (tot 70% lager dan de eigenlijke waarde) aanbieden. Je plaatst je bestelling, betaalt en haalt je geredde portie op in de betreffende zaak. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Je krijgt dus steeds een verrassingspakket.

Getest en … goedgekeurd

De app belooft eenvoudig in gebruik te zijn, dus dit wilden we even testen. We kochten voor 3,99 euro een pakket aan bij bakkerij Van Thillo. Tegen sluitingstijd mochten de To Good To Go klanten hun bestelling ophalen. Er waren vijf pakketten beschikbaar en op 15 minuten waren ze allemaal weg. Met enkele toetsen op de smartphone betaalt de klant via de gsm. Ons pakket bestond uit twee broden, een stokbrood en een paar koffiekoeken. De waarde van het pakket bedroeg 12 euro maar wij betaalden slechts 3,99 euro. Wat er in het pakket zit hangt steeds af van het overschot op die dag.

Bakker Jenthe is alvast heel enthousiast.

“We testen de app nu al een week uit. De eerste ervaringen zijn heel positief. Ik moedig alle Essen handelaars aan om met deze app te werken. Het programma is makkelijk te installeren en te gebruiken. Heb je een keer geen overschot? Dan betaalt Too Good To Go de klant netjes terug.”

Essense handelaars die vragen hebben over het gebruik van deze app mogen contact opnemen met Jenthe via jenthe@bakkerijvanthillo.be.

Meer info?

www.toogoodtogo.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook127
Facebook
Twitter