Laatste nieuws:
Ga niet in op aanbod van Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie

Ga niet in op aanbod van Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie

Krijg je een mail van de Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie (onderzoek@gemeenteloket.be) over de stijgende energieprijzen? Die mag je rustig negeren, het gaat om een poging tot oplichting.

Als je reageert op de mail word je gebeld door een zogenaamde ‘neutrale partij’ die probeert om je een energiecontract te verkopen en naar eigen zeggen ‘handelt voor de gemeente’. Dat is niet het geval: de gemeente Kapellen distantieert zich hier van, alle 299 andere Vlaamse steden en gemeenten ongetwijfeld ook.

Verdachte e-mails kan altijd doorsturen naar verdacht@safenonweb.be.

Alles over jouw veiligheid op het internet lees je hier.

De volledige inhoud van het valse bericht:

Consumenten wederom de dupe van hoge tariefstijgingen!

Sinds 28 februari zijn de tarieven voor energie en gas verhoogd door de spanningen tussen Oekraïne en Rusland. Belgische consumenten zijn nu terecht woedend op hun energieleverancier omdat zij hiervan niet op de hoogte zijn gebracht. Laat een gratis en vrijblijvend tariefcheck doen zodat u zeker weet dat u komende jaren niet te veel gaat betalen. Als u nog geen actie heeft ondernomen, dan gaat u hoogstwaarschijnlijk te veel betalen voor uw energiekosten. De kans is dan groot dat u aan het eind van het jaar honderden euro’s gaat bij betalen met uw jaarafrekening. Wat veel consumenten niet weten is, dat in veel gemeenten tot 31 maart een gratis tariefcheck mogelijk is door de Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie (GDE) maak hier dan ook nu gebruik van!

Wat is het GDE?
Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie, ofwel het GDE, is een landelijk onderzoeksinitiatief welke in samenwerking met Consument United per gemeente onderzoek doet naar de hoedanigheid van de stijgingen per huishouden en zodoende het mogelijk maakt voor de consument om gratis en vrijblijvend een hercalculatie te ontvangen van zowel de nieuwe tarieven als een passende voorschot hiervoor. De onderzoekscampagne van het GDE loopt t/m 31 maart, onderneem nu nog actie voordat op 2 april de tarieven opnieuw zullen stijgen.

Kijk hier of uw gemeente ertussen staat

Het laten controleren van uw tarief duurt enkele minuten. Klik op uw gemeente waar uw woont en beantwoord een paar korte vragen. De Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie zal dan binnen enkele minuten gratis berekenen hoeveel u per maand kan besparen.
Gemeentelijke Dienst Energiecalculatie heeft er voor gezorgd dat veel consumenten tot wel gemiddeld 563 euro hebben bespaard. Dit initatief word dan ook zeer gewaardeerd door de consumenten.

Bespaar dit jaar nog tot €425,-

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook39
Twitter
Follow Me
Tweet