Laatste nieuws:
Fotoclub Obscura organiseert fotosalon Quick Response u75

Fotoclub Obscura organiseert fotosalon Quick Response

Ook dit jaar organiseert Fotoclub Obscura een fotosalon, waar het werk van de leden tentoongesteld wordt. Dit jaar is QR het thema. Doordat ze steeds vaker in ons dagelijks leven opduiken ben je ze zeker al wel tegengekomen, ergens op een affiche, folder of bedrijfswagen. De vreemde zwart-wit vierkanten met vreemd geblokt patroon, oftewel: een QR-code. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (snelle reactie).

“Deze techniek gaan we gebruiken op ons fotosalon.” Vertelt Patrick Siemons, “Er zullen zowel afgedrukte als digitale foto’s getoond worden en via een bijbehorende QR-code krijgen de bezoekers meer informatie over de afbeeldingen. Ook zijn er regelmatig digitale projecties te zien.”

Voor het scannen van de QR Codes is enkel een QR Reader app nodig. Deze zijn vrij te downloaden via de verschillende app-stores (afhankelijk van het type smartphone).

“Op het salon zullen de bezoekers door onze medewerkers begroet worden aan de ontvangstbalie. Hier zullen zij ook uitleg krijgen met betrekking tot het salon. Zo nodig is er ook begeleiding bij het downloaden, installeren en gebruiksklaar maken van een werkende QR Reader app.

Opening
Met enkele korte toespraken een receptie wordt de salon op vrijdag 19 januari om 20:00 geopend. Dit is niet alleen voor genodigden, iedereen is van harte welkom!

Digitale projectie
De digitale projecties worden in het clublokaal getoond. Enerzijds de clubreeks: enkele foto’s per lid. Anderzijds individuele of in groep gemaakte projecties van de leden.

Er is natuurlijk ook de gelegenheid om iets te drinken of iets lekkers te eten!

Waar:
CC ‘t Zonneputteke, De Ster 1A, 2980 Zoersel

Openingstijden:
Zaterdag 20 januari van 10:00 tot 22:00
Zondag 21 januari van 10:00 tot 19:00
Inkom is gratis en we heten iedereen van harte welkom!

www.fotoclubobscura.be

LW

Facebook89
Facebook
Twitter
Visit Us