Laatste nieuws:
Fortengordel 2018 honderd jaar later

Fortengordel 2018: honderd jaar later

zondag 20 mei 2018 – 10 tot 18 uur

29 locaties in de binnen- en buitengordel rond Antwerpen

Zondag 20 mei organiseert de provincie Antwerpen de 10e editie van de Fortengordel. Met 29 deelnemende locaties is het een topeditie, ook het Gunfire Museum neemt deel. Honderd jaar na de erfenis van 1918 zijn de forten meer dan ooit springlevend! Heel wat forten zijn immers exclusief die dag open. Daarenboven zijn de forten gratis toegankelijk.

Honderd jaar na 1918 hebben de forten een nieuwe uitdaging of bestemming gevonden. Elk fort brengt met een eigen stem het verhaal van de doorgemaakte evolutie tijdens de afgelopen eeuw. Interessante verhalen, tentoonstellingen, historische weetjes, wandelingen, kinderanimatie. Nooit eerder was het aanbod zo gevarieerd. Deze rijke verscheidenheid in programmatie benadrukt dat er anno 2018 een boeiende toekomst voor deze (voormalige) militaire bolwerken wenkt.

De provincie Antwerpen voorziet aangename fietslussen die de deelnemende forten met elkaar verbinden. Er zijn zes fietssuggestieroutes van gemiddeld 30 km. De kinderen kunnen gerust meefietsen. Maak je liever een grotere tocht? Combineer dan gerust meerdere routes.

Een gedetailleerd programma van alle deelnemende forten en een overzicht van de bijhorende fietsroutes vind je op www.fortengordel.be.

wanneer
Zondag 20 mei 2018, van 10 tot 18 uur

meer info
www.fortengordel.be

Bron: gemeente Brasschaat
Foto:  Lijoo

LS

Facebook4
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us