Laatste nieuws:
FLITS

FLITS

De FLITS-campagne wil het autoverkeer tijdens de donkere periode van het jaar terugschroeven.

Na de herfstvakantie gaat de campagne FLITS van start in ruim 1400 Octopusscholen in Vlaanderen en dus ook in Kapellen. De campagne wil actief het autoverkeer tijdens de donkere periode van het jaar terugschroeven. Want zodra het donker wordt en er een spatje regen valt, is er een verdubbeling van het autoverkeer. FLITS tracht op een doordachte manier ouders en kinderen te stimuleren om zich duurzaam te verplaatsen, met extra aandacht voor zichtbaarheid. Een hesje, reflecterend materiaal en een goed werkend fietslicht zijn belangrijk tijdens de donkere winterperiode.

Tussen de herfst – en krokusvakantie organiseert elke Octopusschool twee controleopdrachten en twee schoolopdrachten. Zodra een opdracht goed is volbracht, ontvangen de leerlingen een sticker om op hun Flitskaart te kleven. Wanneer alle vier de stickers gekleefd zijn en de Octopustekening compleet is, kunnen ouders meedoen aan de wedstrijd om een gepersonaliseerd flitshesje te winnen.

FLITSteams verrassen kinderen op weg naar school

Naast de campagne in de scholen, stuurt het Octopusplan 20 teams op pad doorheen Vlaanderen om kinderen die zich duurzaam verplaatsen naar school met aandacht voor zichtbaarheid te verrassen met een leuke beloning. Elk flitsteam gaat drie keer op pad tussen de herfst – en de krokusvakantie. De planning is binnenkort te raadplegen via www.octopusplan.info.

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us