Laatste nieuws:
Financiële steun voor dierenasielen in Brasschaat

Financiële steun voor dierenasielen in Brasschaat

Catdet en het VOC in Brasschaat krijgen financiële steun van de Vlaamse Overheid. Dat is een gevolg van de investeringen van Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA), die in totaal € 1,7 miljoen voorziet voor dierenasielen. Deze zomer krijgen 138 erkende asielen samen € 678.000 ondersteuning uitbetaald.

Dierenasielen doen fantastisch werk. De medewerkers en vrijwilligers werken keihard om de beste zorgen te geven aan verwaarloosde, verdwaalde, vergeten of soms zelfs mishandelde dieren, die vaak specifieke zorgen nodig hebben. Dierenasielen steunen vooral op hun vrijwilligers en hun eigen fondsenwerving. Tot voor kort kregen ze geen enkele structurele steun vanuit de overheid. Vlaams Dierenminister Ben Weyts bracht hier in 2020 verandering in, toen elk erkend dierenasiel voor het eerst een eenmalige ondersteuning kreeg van € 3.000,-. Sinds 2021 biedt Vlaanderen aan dierenasielen structurele financiële steun, die vorig jaar voor de eerste keer werd uitbetaald.

Vrijwilligers

“In onze gemeente kan Catdet aan de Pauwelslei in Brasschaat rekenen op € 3.266,- extra ondersteuning”, zegt voorzitter Hendrik De Maeyer van N-VA Brasschaat. “Met deze financiële steun kunnen ze hun werking verder professionaliseren en zo het dierenwelzijn in onze gemeente verder verbeteren.” Schepen van Dierenwelzijn Karina Hans van de gemeente Brasschaat voegt hieraan toe: “Het VOC (vzw Wilde dieren in nood) gelegen aan de Holleweg op de scheiding van de gemeenten Kapellen en Brasschaat is dus niet enkel een vogelopvangcentrum, men kan er terecht voor alle dieren in nood. Marcel Peeters staat 24 uur op 24 paraat om dieren in noodsituaties op te halen en te verzorgen in zijn asiel waar hij werkt met vele vrijwilligers. Vrijwilligers met een warm hart voor dieren. Ook het VOC ontvangt eveneens een ondersteuning van € 3.266,-.

Diervriendelijkste gemeente van Vlaanderen

“Bij Catdet staat Odette Dendaz dag en nacht paraat om poezen op te vangen en te verzorgen. Samen met de vele vrijwilligers geeft zij dagelijks voedsel aan de wilde katten in Brasschaat, ook het steriliseren van deze katten wordt goed opgevolgd. Persoonlijk ben ik zeer blij dat de Vlaamse regering, met name Ben Weyts, extra steun biedt aan deze prachtig opvanginitiatieven, ook met het gemeentebestuur van Brasschaat geven wij jaarlijks een financiële toelage aan beide organisaties. De dieren in Brasschaat worden goed verzorgd, wij hebben dan ook dit jaar een zilveren medaille mogen ontvangen van GAIA als diervriendelijkste gemeente van Vlaanderen.”

Foto: Noordernieuws.be

MLH

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet