Laatste nieuws:
Fietspaden Venusstraat/Vaartstraat sneller klaar dan verwacht

Fietspaden Venusstraat/Vaartstraat sneller klaar dan verwacht

De vernieuwing van de fietspaden van de Venusstraat/Vaartstraat in Brecht zal sneller klaar zijn dan verwacht. Vanaf vrijdagavond worden de nieuwe fietspaden opengesteld. Dat is enkele weken vroeger dan voorzien. De tijdelijke enkelrichtingssituatie in de straat wordt dan ook opgeheven. In de loop van volgende week worden nog enkele laatste markeringswerken uitgevoerd, maar zonder veel hinder voor het verkeer. De werken aan de brug van de Vaartstraat door De Vlaamse Waterweg nv lopen nog door.

Comfortabele fietspaden in asfalt

Op 8 oktober startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden van de Venusstraat/Vaartstraat in Brecht. Tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat (N115) en de brug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten maakten de oude fietspaden in klinkers plaats voor meer comfortabele fietspaden in asfalt. Verwacht werd dat de werken zouden duren tot eind november, maar dankzij enkele factoren zijn de werken ruim eerder klaar. Zo speelden de goede weersomstandigheden een rol, maar vooral de goede staat van de funderingen bleek tijdbesparend. Aan de bestaande fundering waren geen grote ingrepen nodig en ook het plaatsen van een boordsteen tussen fiets- en voetpad bleek niet nodig, waardoor het asfalteren van de fietspaden voorspoedig verliep.

Fietspaden vrijdag open

De nieuwe fietspaden worden vrijdagavond 19 oktober opengesteld voor fietsers. Ook de rijbaan wordt dan terug volledig vrijgegeven. Volgende week worden nog enkele markeringswerken uitgevoerd zoals het aanbrengen van de rode kleur op de oversteekplaatsen ter hoogte van de zijstraten. Dit gebeurt zonder veel hinder voor het verkeer. De vernieuwingswerken van De Vlaamse Waterweg nv aan de brug van de Vaartstraat blijven doorlopen. Tijdens deze werken is de Vaartstraat gedurende minstens vijf maanden onderbroken voor alle verkeer.

Info hierover op www.vlaamsewaterweg.be/werken.

Bron en foto: gemeente Brecht

Facebook35
Facebook
Twitter
Visit Us