Laatste nieuws:
Fietspaden Kampweg worden gepimpt

Fietspaden Kampweg worden gepimpt

Weldra krijgen de onverlichte fietspaden langsheen de Kampweg (N133) een witte randbelijning. Dit zal het de fietsers veel makkelijker maken om hun weg te vinden in het donker.

Op de Kampweg tussen Brecht en Wuustwezel is er geen verlichting toegestaan op het fietspad. Toch kregen de gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel vaak signalen van fietsers dat het er te donker is. Daarom stelden beide gemeentebesturen aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de vraag of hier op de fietspaden geen witte belijning kan aangebracht worden. Want het zijn soms kleine zaken die het voor de fietsers echt gemakkelijker maken.

Wuustwezel heeft trouwens goede ervaringen met het plaatsen van lijnen op fietspaden waar onvoldoende verlichting is. Schepen voor mobiliteit van Wuustwezel Rit Luyckx (CD&V): “We kunnen begrijpelijkerwijze niet elk fietspad voluit verlichten, maar we weten uit ervaring dat een begeleidende lijn op de grond wonderen doet. Bovendien zorgen glasparels ervoor dat de markering oplicht wanneer de fietsverlichting erop schijnt. Schepen voor mobiliteit en milieu van Brecht Luc Torfs (groen) vult aan: “De Wuustwezelsteenweg of Kampweg liggen langs de ene kant aan het Groot Schietveld en aan de andere kant aan het Marum. Voor de natuur en het milieu is het daar bovendien niet aangewezen veel verlichting te voorzien. Maar met de witte belijning komen we toch tegemoet aan een veiliger fietspad.”

Intussen ontving het gemeentebestuur van Brecht een bericht van AWV dat de belijning mag aangebracht worden op kosten van de gemeente. Omdat de gemeente Brecht bezig is met het opmaken van een dossier om belijning aan te brengen in heel de gemeente, zal zij de Kampweg mee opnemen in dit dossier. Nadien zullen zij de factuur voor de Kampweg doorsturen naar Wuustwezel.

Meer info
Openbare werken – 03 690 46 32 – conducteur.ow@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JV

Facebook4
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

De verlatingsangst bij de hond

De verlatingsangst bij de hond

U hebt een (nieuwe) hond geadopteerd, maar stelt vast dat hij niet verdraagt om alleen …

Monique Holleman - Opruimcoach - Opruimtips Noordernieuws.be

Zie de eettafel als een flexibele werkplek

Dit is misschien een vreemde vergelijking. Je eethoek als flexibele werkplek te zien, maar ik …

Wanneer krijg je eindelijk de huissleutel

Wanneer krijg je eindelijk de huissleutel?

Eens de verkoopsovereenkomst is getekend, kijk je uit naar de sleuteloverhandiging. Toch moet je wachten …