Fietsen voor De Kade, dé fietszoektocht voor het hele gezin!

Fietsen voor De Kade, dé fietszoektocht voor het hele gezin!

Sedert enkele jaren organiseren initiatiefnemer Danny Schelpe en zijn team van vrijwilligers jaarlijks een fietszoektocht voor het goede doel. Vroeger onder de naam ‘Met Danny op de fiets’, enkele jaren geleden gewijzigd in ‘Fietsen voor De Kade’. Telkens met hetzelfde principe: elke euro die binnenkomt wordt doorgegeven aan het goede doel.

Op de grens tussen Kalmthout en Kapellen -in het voormalige ‘Missiehuis’- bevindt zich vzw Heder, met 2 afdelingen ‘Kontiki’ en ‘De Kade’. Zij bieden oplossingen en diensten aan voor mensen met een motorische en/of verstandelijke beperking. Wij steunen met onze fietszoektocht ‘De Kade’.

Wat is ‘De Kade’?

Dagbesteding en (kort)verblijf voor volwassenen met een motorische en een bijkomende matige tot ernstig verstandelijke beperking. Binnen De Kade creëren we een plek waar volwassenen met een meervoudige beperking een aangepast aanbod krijgen in het dagcentrum. Ook zij die verblijven in één van onze vier woningen, kunnen deelnemen aan de activiteiten van het dagcentrum. Wie De Kade al eens bezocht op een opendeurdag, kreeg ongetwijfeld een mooi overzicht van onze verschillende ateliers en activiteiten gepresenteerd! Tuinieren, creatief zijn, multi-media, muziek, snoezelen … voor elk wat wils! Onze begeleiders gaan steeds op zoek naar de beste manier om elke cliënt volop te laten deelnemen. De activiteiten worden maximaal aangepast aan de mogelijkheden van elk individu. Binnen de woningen staat het creëren van een echte thuis centraal. Dit is een zeer mooi project dat we graag steunen! Met de steun die De Kade ontvangt van onze en andere organisaties kan ze iets extra doen voor haar gasten. Een uitstapje, een terrasje doen, … noem maar op. Het doet de gasten telkens deugd.

Aantrekkingspunt

Op zondag 11 juni 2023 is iedereen welkom in café ’t Centrum, de vertrekplaats van onze fietstocht van +/- 26 km. Ter plaatse krijgt elke deelnemer de vragenlijst van de zoektocht. Deze kost €5,-. Elk jaar worden plaatsjes in onze omgeving gevonden die zo speciaal zijn, dat ze een aantrekkingspunt vormen voor de fietstocht. Bij aankomst in de late namiddag is er uiteraard een prijsuitreiking waar iedereen kan genieten van een muzikaal optreden. U hoeft niet te reserveren. maar kan vertrekken vanuit café ’t Centrum tussen 10:00 en 11:30.

Donatie

Indien U dit initiatief wilt steunen kan U een vrij bedrag storten op rekening BE67 9733 5802 2687 van Heide Leeft vzw. Na uw storting ontvangt U een bewijs voor het plaatsen van publiciteit, die uw bijdrage voor uw onderneming fiscaal aftrekbaar maakt. Mits een storting van minimum €50.- nemen wij uw logo of publiciteit op in onze ‘wall of fame’. Een veelvoud van €50,- euro zorgt voor een evenredig veelvoud van verschijnen op onze wall! Deze wordt de ganse dag geprojecteerd op groot scherm in onze vertrek- en aankomstplaats, café ’t Centrum te Heide-Kalmthout.

Wij garanderen dat elke euro die U schenkt, rechtstreeks en zonder aftrek van werkingskosten bij De Kade terecht komt.

Voor meer info, mailt u naar heideleeftvzw@telenet.be

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet