Laatste nieuws:
Fiets-o-strade Wildert veiliger gemaakt

Fiets-o-strade Wildert veiliger gemaakt

Intussen wordt er al enkele jaren gewerkt aan een nieuwe stationsomgeving in Wildert. Alles begon met de bouw van een nieuw woonproject wat momenteel volledig afgewerkt is en de apotheek, kinesist en verschillende gezinnen huisvest. Bij de start van dit project werd de fiet-o-strade tijdelijk verlegd naar de parking. Dit was alles behalve een ideaal scenario, maar er waren helaas geen andere mogelijkheden.

Oplossing was dringend

“In samenspraak met de bouwheer en gemeente werden er ook direct plannen gemaakt voor een volledige herinrichting van het plein waar de bewoners, fietsers van de fiets-o-strade, de reizigers voor de trein allen hun eigen plek hebben. Jammer genoeg trok de NMBS een streep door de plannen. Zij waren, na eerdere mondelinge goedkeuringen, ineens toch niet meer akkoord met de plannen waardoor de volledige herinrichting vertraging oploopt. De onveilige situatie bleef zo aan en een oplossing was dringend nodig”, aldus Steff Nouws (cd&v), gemeenteraadslid en inwoner van Wildert.

Oplossing op korte termijn

Brigitte Quick (cd&v), schepen voor mobiliteit, ging in gesprek met de verschillende actoren en kwam zo tot een oplossing op korte termijn. De fiets-o-strade wordt verlegd naar de plaats waar deze vroeger ongeveer ook lag en komt zo tussen het bouwproject en de parking te liggen. Op deze manier is er geen rechtstreeks conflict meer tussen de verschillende gebruikers. De klinkerwerken werden intussen afgerond. Op korte termijn wordt de signalisatie ook nog aangepast zodat fietsers niet meer moeten manoeuvreren tussen de wagens op de parking. “Achter de schermen wordt er intussen hard gewerkt aan de volledige herinrichting van het plein waarbij de parking volledig wordt heraangelegd en reizigers van de spoorwegen makkelijker op het perron geraken. De werken worden samen uitgevoerd met de wegenwerken in de Sint-Jansstraat. De inwoners van Wildert kunnen dus uitkijken naar een nieuwe, moderne stationsomgeving.”, geeft de schepen nog mee.

Bron en foto: cd&v Essen

Facebook78
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen