Laatste nieuws:
Fiets de Fair Trade Ecocyclo
Fiets de Fair Trade Ecocyclo

Fiets de Fair Trade Ecocyclo

De kriebelende lentezon zet aan om er op uit te trekken. Wandelaars en fietsers moeten het niet altijd ver zoeken. Bekijk je eigen streek eens vanuit een ander oogpunt aan de hand van enkele thematische routes.

Fiets de Fair Trade Ecocyclo (52 km)
De Fair Trade Ecocyclo leidt je, grotendeels via fietsknooppunten, naar locaties die een link hebben met Fair Trade of lokale, duurzame voeding. Tijdens de tocht ervaar je dat Fair Trade en duurzaamheid centraal staan in Essen en Kalmthout. De fietstocht is een samenwerking van beide gemeenten, de vzw Natuurvrienden en de provincie Antwerpen.
Overzichtelijke brochures zijn te koop aan 2,00 euro in de toeristische kantoren. De route kan je gratis volgen via de site www.route.nl. De fotozoektocht vind je op deze webpagina.

Thematische wandelingen
Twee interessante wandelroutes brengen den Doodendraad een stukje in beeld. De ene route gaat door het centrum van Essen en is 5 km lang. De andere route is 11 km en gaat door de natuur van Horendonk. Je kan wandelen aan de hand van de brochure of je laten leiden door een gids, onder wie dorpsgids Maria Gommeren. Contactgegevens vind je in de brochure.
De brochure is gratis verkrijgbaar bij de toeristische kantoren en aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis: www.vvvessen.be

Doodendraadroute (60 km)
Dat onze gemeente en een deel van buurgemeente Kalmthout tijdens WOI afgesloten waren van de buitenwereld is je waarschijnlijk al bekend. De Doodendraad werd de afgelopen jaren dan ook herhaaldelijk in het licht gezet. Zo zijn er de authentieke foto’s in het straatbeeld die je meenemen in de tijd. Deze fietstocht voert je langs vijfentwintig unieke beelden in Essen en Kalmthout.
De brochure, te koop voor 2,00 euro in de toeristische kantoren, geeft meer uitleg bij de foto’s: www.vvvessen.be

Toerist in eigen dorp
VVV de Tasberg is natuurlijk dé uitvalsbasis voor een toeristisch dagje in eigen streek. De medewerkers helpen je graag op weg en verkopen brochures, wandel- en fietskaarten. Ze bieden ook uitstappen aan voor kinderen zoals Turfje in het Fluisterbos. Alle info vind je terug op de website www.vvvessen.be

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us