Laatste nieuws:
FestivALS steunt ALS Liga België
FestivALS steunt ALS Liga België

FestivALS steunt ALS Liga België

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een dodelijke spierziekte. Deze ziekte tast alle spiergroepen aan en de gemiddelde ALS patiënt overlijdt doorgaans binnen de vijf jaar aan verlamming van de ademhalings- of slikspieren.

De oom en tante van John Sprenkels overleden vorig jaar aan deze afschuwelijke ziekte. John besloot hierna iets te doen, om geld aan ALS Liga België vzw te kunnen doneren. Samen met Nico De Prest, Ingrid Walus en Claudia Raeymakers maakte hij een planning voor een festival in de week voor de grote start van het EK. Dit FestivALS staat dan ook in het teken van het EK.

“FestivALS, dat op 4 juni plaatsvindt, bestaat uit twee grote onderdelen”, legt John uit, “een middag- en een avondprogramma. Het middagprogramma begint om 13:00 en bestaat uit een Levend Tafelvoetbaltoernooi, waar teams van vijf personen zich voordien voor kunnen inschrijven. Inschrijven kan via FestivALS2016@outlook.com. Het toernooi is voorzien voor leeftijden vanaf 16 jaar. Rondom de springkussens staan terrasjes, zodat de supporters kunnen toekijken en de niet-spelende teams even kunnen uitrusten en een pintje drinken.”
Ook de kermis van Nieuwmoer wordt met dit FestivALS onder de aandacht gebracht. “Die is de afgelopen jaren een beetje stilgevallen en dat is jammer.”

FestivALS steunt ALS Liga België-

Maar dit is niet alles. Ook voor de kinderen is het ‘s middags een hele gebeurtenis! Er staan springkastelen in de drie kleuren van onze Belgische vlag en er komt een grote theatershow. Er worden pannenkoeken gebakken door het oudercomité van de Maatjesschool en de kinderen kunnen zich laten grimeren in het thema Rode Duivels. Ze mogen in dit thema verkleed naar het festival komen. Degene die het best verkleed is, krijgt een prijs die verbonden is aan de kermis van de Nieuwmoer. De namiddag wordt afgesloten met een grote ballonnenwedstrijd!

In het avondprogramma, dat om 17:00 begint, komen verschillende artiesten optreden, zoals Kelly Pfaff, de Nederlandse coverband The Jambassadors, DJ F.R.A.N.K., … De eerste band treedt om 18:00 op. Er is een speciale cocktailbar voorzien en ook aan de mindervaliden is gedacht! Voor hen is er een speciaal podium voorzien, zodat ze, indien ze dat willen, daarop kunnen feesten! De muzikale avond duurt tot 02:00 en voor de liefhebbers is er nog een afterparty in Bar Choc.
Tickets voor deze avond kunnen in de voorverkoop worden besteld via festivALS2016@outlook.com à € 10,-. Normale ticketprijs € 14,-.

Adres
De Schuur
Nieuwmoer-Dorp 20
Kalmthout

https://www.facebook.com/FestivalsNieuwmoer/

LW

Facebook7
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us