Laatste nieuws:
Festivalletje Easywood aan Café De Zoeten Inval is al toe aan 8ste editie
Coverband Basement Bastards - foto ©Erwin Hodister

Festivalletje Easywood aan Café De Zoeten Inval is al toe aan 8ste editie

Café De Zoeten Inval en de Kalmthoutse coverband The Eggs slaan al voor de achtste maal de handen in elkaar voor het organiseren van het gratis festivalletje Easywood. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september kan u aan het Kerkeneind in het centrum van de heidegemeente heel wat bands en DJ’s aan het werk zien. “Net als alle vorige keren hebben nu ook alle groepen en DJ’s een heel stevige link met Kalmthout”, vertelt Koen Van Saet, uitbater van Café De Zoeten Inval.

Jong talent

“Acht jaar geleden smeedden de leden van de Kalmthoutse coverband The Eggs na een repetitie bij mij aan de toog plannen voor een festivalletje aan De Zoeten Inval”, blikt Koen Van Saet terug. “Hun idee was om een podium te geven aan jong, lokaal talent en daarna zelf af te sluiten. The Eggs brengen steeds een grote groep trouwe fans op de been. Dat bleek van in het begin een geslaagde formule. De eerste vier jaar hielden we het op één dag, maar ter gelegenheid van de vijfde editie programmeerden we ook bands en DJ’s op vrijdagavond. De naam ‘Easywood’ is een knipoog naar een slechte Engelse vertaling van Kalm (t) hout.”

Festivalletje Easywood aan Café De Zoeten Inval is al toe aan 8ste editie
Basement Bastards – foto ©Erwin Hodister
Basement Bastards

“Op vrijdag 23 september kan je drie bands aan het werk zien. The Yuccas, een 5-koppige jazzy rockband die eerder dit jaar al in Jeugdhuis Govio speelde tijdens Bandnight, mag deze editie openen. Daarna komt Pink Cadillac. Zij brengen aanstekelijke rock & roll van de jaren ’40, ’50 en ’60 en speelden al verschillende keren op Easywood. Basement Bastards mogen de eerste avond buiten afsluiten. Dit is een relatief nieuwe groep rond frontman Jef Broes. Muziekliefhebbers uit onze regio kennen hem zeker ook als zanger van Barking Bruce. Jef verhuisde enkele jaren geleden naar Kalmthout, wat ook de thuisbasis is van twee andere muzikanten van Basement Bastards: Hannes Cassiers en Joris Simons. Na de live optredens verzorgt DJ-duo Funkrund een afterparty in het zaaltje van Café De Zoeten Inval.”

Hannahills opent en sluit af

“Zaterdag is er een bijzondere rol weggelegd voor zangeres Hannelore Hillesum. ’s Middags om 14:00 mag zij solo als Hannahills de tweede dag van Easywood 2022 openen. En op het einde van de avond kan je haar nog zien bij The Eggs. Clayroad Company is de groep rond Dave Van Ginderen. De zingende agent stond al verscheidene keren op ons podium, maar telkens met een andere band. Daarna is het de beurt aan de Antwerpse rockcoverband The Frontbrakes. Hun Kalmthoutse link is hun geluidsman Herman Van Vlasselaer”, licht Koen toe. “Ook The Sweepers komen terug. Vorig jaar viel een groot deel van hun set in het water door een elektriciteitspanne, maar ze staan te popelen om die slechte herinnering uit te vegen. Zoals elke editie zijn The Eggs de laatste liveband op Easywood. De groep rond zanger Dirk Van Alphen stond de afgelopen 33 jaar al op heel veel podia. Als zij hun laatste nood gespeeld hebben, neemt DJ Wafels het buiten over. Om 2u trekken we naar binnen en draait DJ Stick nog plaatjes tot in de vroege uurtjes”, geeft Koen Van Saet mee.

Festivalletje Easywood aan Café De Zoeten Inval is al toe aan 8ste editie

Praktisch

Waar: Easywood vindt plaats op het autovrije Kerkeneind. Treinstation Kijkuit (Kalmthout) ligt op wandelafstand. Voor het podium staat een groot afdak, dus een beetje regen houdt u niet tegen. De organisatie voorziet een foodtruck en kinderanimatie.
Wanneer: Vrijdag 23/9, open vanaf 19:00 – Zaterdag 24/9, open vanaf 14:00
Inkom: gratis

Foto’s: ©Erwin Hodister

Stijn By Me

Facebook34
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken