Laatste nieuws:
Feestversieringen? Let op je dieren!

Feestversieringen? Let op je dieren!

Als het einde van het jaar in zicht komt, worden veel huizen van binnen en buiten versierd. Maar houd daarbij wel rekening met de dieren binnens- en buitenshuis. Sommige versiering gaat gemakkelijk kapot of is gevaarlijk, omdat dieren het opeten. Feest voor de mensen moet ook feest voor de dieren zijn!

Feestversieringen Let op je dieren!2

Oud en Nieuw

Vuurwerk is altijd een mooi gezicht, maar helaas brengt het voor huisdieren vaak heel wat stress met zich mee. Kijk op deze speciale vuurwerkpagina hoe een groot deel van het leed te voorkomen is.

Kerstboom

De kerstboom brengt altijd gezelligheid in huis, maar let op: de dennennaalden zijn giftig voor je huisdier. Zet dus nooit de etensbak van de kat of hond onder de kerstboom. Let ook op met kerststerren en rozen, ook die zijn giftig. Je hond of kat houdt ervan lekker door het huis te rennen, zet de kerstboom daarom goed vast met visdraad. Je ziet de draden bijna niet en je voorkomt ermee dat de boom omvalt. Natuurlijk kan je huisdier nog wel tegen de boom aan lopen. Hang daarom de breekbare kerstversiering bovenin de boom en de niet-breekbare onderin. Snoepgoed in de kerstboom is ook leuk, maar zorg ervoor dat je kat of hond er niet bij kan. In engelenhaar zit glasvezel, dus hang dat liever niet in de boom.

Feestversieringen Let op je dieren!3

Licht in de duisternis

Kaarsen zijn het licht in de donkere dagen. Vergeet echter niet dat je hond of kat met de staart langs de kaars kan lopen en daardoor zijn staart kan verbranden. Of je dier snuffelt even aan de kaars, met verschroeide snorharen als gevolg. Er bestaan glazen kokers die je om de kaarsen heen kunt zetten. Daarmee houd je het licht en de warmte, zonder dat je hond of kat zich brandt. Hetzelfde geldt voor de open haard: zet er altijd een scherm voor.

Feestversieringen Let op je dieren!4

Lekker eten en drinken

Met de feestdagen wordt er lekker en vooral veel gegeten. Geef echter nooit ‘menseneten’ aan honden of katten. De kans is groot dat ze moeten overgeven en dat is wel het laatste waarop je tijdens het kerstdiner zit te wachten. Wil je toch een lekker feestmaal voor je hond of kat bereiden? De dierenspeciaalzaak verkoopt allerlei verantwoorde alternatieven. In alle drukte kan er wel eens een glas kapot vallen. Let goed op dat alle scherven worden opgeruimd: een glasscherf in een honden- of kattenpoot is erg pijnlijk!

Bron: Dierenbescherming.nl
Foto’s: Pixabay

Facebook112
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen