Laatste nieuws:
Feestmarkt en klokkijken in Kapellen

Feestmarkt en astronomische Smoldersklok in Kapellen

Ook post-corona worden tradities opnieuw in ere gehouden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, wordt de gewone marktdag op het Marktplein aan het Essenhout van 9u tot 18u ingeruild voor de Feestmarkt.

Je kan er gezellig rondkuieren tussen een uitgebreid kramenaanbod. Tussendoor kan je in Café de LUX, in de foyer van de nieuwe gemeentelijke feestzaal, even pauzeren en genieten van een hapje en een drankje geserveerd door de medewerkers van Buitengewoon.

Astronomische Smoldersklok

Het infopunt Toerisme zwaait tijdens de feestmarkdag de deuren van het naastgelegen Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen open van 10u tot 17u. Je kan er terecht voor de voorstelling van nieuwe themawandelingen in Kapellen, met of zonder gids. Blikvanger in het centrum is de astronomische Smoldersklok. Experts bestempelen de klok als een van de meest vernuftige astronomische klokken in de wereld, zowel technisch als wetenschappelijk. De Smoldersklok werd gemaakt door en genoemd naar de Putse uurwerkmaker-juwelier Willem Wim Smolders (1923-2006). Hij bouwde tussen 1943 en 1952 het kunstwerk van 3,5 meter hoog en meer dan anderhalve ton zwaar. De klok telt 30.000 onderdeeltjes die Smolders zelf vervaardigde in zijn atelier. De toegang is gratis.

MLH

Foto: © gemeente Kapellen

Facebook48
Twitter
Follow Me
Tweet