Laatste nieuws:
Feestelijke opening toeristisch pleintje bij VVV De Tasberg

Feestelijke opening toeristisch pleintje bij VVV De Tasberg

Op zondag 24 april wordt het nieuwe plein, dat het centrale punt van toerisme in Essen vormt, officieel geopend. Zowel VVV De Tasberg, De Kiekenhoeve, de Heemkundige Kring (Heemhuis) en het Karrenmuseum zijn betrokken partij. U bent vanaf 15:00 uur welkom om het plein te ontdekken.

De werken begonnen eind september 2015 en de laatste puntjes werden in maart 2016 op de i gezet. Het plein moet een ontmoetingsplaats worden en dient als centraal vertrekpunt om de verschillende toeristische trekpleisters te bezoeken: het Karrenmuseum, de Kiekenhoeve, het Heemhuis en het VVV De Tasberg.

Onder prachtige boom
In het midden van het plein staat een prachtige Perzische IJzerhout, die zijn schaduw gooit op de bankjes rondom de stam. Een gezellig plekje om even tot rust te komen of je wandel- of fietsroute uit te stippelen.

Rolstoelvriendelijke picknickbank
Hebt u na een tocht honger gekregen, dan kunt u de tank bijvullen aan de nieuwe picknickruimte naast het VVV-kantoor. Een rolstoelvriendelijke bank zorgt ervoor dat iedereen zich hier welkom voelt.

Fietsoplaadpunt
Heeft uw elektrische fiets een tankbeurt nodig? Dan kunt u uw fiets opladen aan één van de twaalf oplaadpunten aan De Tasberg. Op zondag 24 april is iedereen vanaf 15:00 welkom om het plein te ontdekken. U kunt er een wat eten en drinken, kraampjes bezoeken en mogelijk ook uw volgende toeristische uitstap plannen in Essen.

Waar
VVV de Tasberg
Putsesteenweg 131
2910 Essen

http://www.vvvessen.be

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us