Laatste nieuws:
Feestelijk weekend voor honden-, auto- en wielerliefhebbers

Feestelijk weekend voor honden-, auto- en wielerliefhebbers

Kringgroep De Plantage bestaat 40 jaar. De club viert dit jubileum op 23 en 24 juli 2022 met een hondenweekend op 23 en 24 juli boordevol demonstraties en workshops voor alle hondenrassen aan de Julianaweg 12 in de Wouwse Plantage.

Kringgroep De Plantage is in 2022 al veertig jaar actief aan de Julianaweg in de Wouwse Plantage en bestaat uit eigenaren van Duitse Herdershonden. De leden trainen hun honden onder meer op africhting en behendigheid. Arian Tak, voorzitter Kringgroep De Plantage, presenteert met trots het programma voor het jubileumweekend: “Met een feestelijk weekend – inclusief feestavond op zaterdag – vieren we deze mooie mijlpaal met activiteiten voor hondenliefhebbers. Niet alleen de Duitse Herder staat centraal, maar baasjes van álle rassen kunnen zich dit weekend vermaken. En zelfs auto- en wielerliefhebbers komen aan hun trekken.”

Snelste hond van Roosendaal

De kringgroep gaat tijdens het feestweekend in twee categorieën (<40 cm & >40 cm) op zoek naar de snelste hond van de gemeente Roosendaal over een afstand van 60 meter. De hond die het parcours het snelst aflegt wordt beloond met de titel en wint een goed gevuld prijzenpakket en mag het op zondag opnemen tegen een profwielrenner om de krachten te meten.

Workshops en demonstraties

Ook is er een truck uit de Dakar-rally te bewonderen, die gebruikt wordt tijdens de Detectie-demonstratie en de ‘Spaanse HappyDog Survival’. Een ander hoogtepunt is het Grote Happy Dog Hondendiner op zaterdagavond. Om 18.00 uur zijn alle honden uitgenodigd om aan te schuiven. Aansluitend start de feestavond met live optredens en DJ Alex. Verder zijn er tijdens het hondenweekend workshops Dock Diving, Mondioring en Behendigheid. The Floaters organiseert een frisbeewedstrijd. Ook wordt er een hondenwandeling uitgezet rondom de Wouwse Plantage door Zorgboerderij Power to Get Up.

Voorproefje WK

Tot slot zijn de mooiste Duitse Herdershonden van Nederland aanwezig. Zij nemen deel aan de Kampioenschapsclubmatch (KCM), georganiseerd door Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN). Als voorproefje op de wereldkampioenschappen in Duitsland later dit jaar zijn Duitse keurmeesters aanwezig in de Wouwse Plantage om de honden te beoordelen.

Het complete programma is te vinden op www.hondenweekend.nl.

AT

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet