Laatste nieuws:
Roosendaalsebaan opent voor verkeer vanaf eind september

Fase 5 werken kruispunt Achterbroek starten zaterdagochtend 1 juni

Fase 5 van de werken aan het Pluspunt in Achterbroek start op zaterdag 1 juni, vroeg in de ochtend. In die fase 5 legt aannemer Visser en Smit een nieuwe gasleiding aan op de Roosendaalsebaan tussen het Handelaar en het kruispunt in Achterbroek. De werken starten aan het Handelaar. Daarnaast verplaatst aannemer Wagro de nutsleidingen in functie van de nieuwe fietspaden. Die werken starten aan de Achterstraat richting kruispunt. Daar aangekomen sluiten ze achteraan aan vanaf het Handelaar. De werken worden uitgevoerd in het voetpad.

Bereikbaarheid

De Roosendaalsebaan is tijdens fase 5 enkelrichting vanuit Essen naar Brasschaat, je mag er ook maar 30 km/u rijden. De weg is namelijk een zone met gemengd verkeer: auto’s en fietsers gebruiken dezelfde rijweg. Als fietser vermijd je best de werfzone. Doorgaand verkeer kan vanuit Essen via de omleiding Wildert-Kalmthout of Nieuwmoer-Wuustwezel richting Brasschaat. Zo vermijd je de werfzone. Het verkeer richting Essen volgt best de grote omleiding via Kalmthout-Wildert of Wuustwezel-Nieuwmoer.

Zwanenberg en Handelaar worden ook enkelrichting tijdens fase 5 en een zone 50 km/u. Je kan vanaf de Dorpsstraat richting Roosendaalsebaan rijden. Die maatregel is er om de bussen van De Lijn een logische omleiding te laten rijden. En door die enkelrichting moeten ze geen andere voertuigen kruisen in de smalle straten.

De bussen van de Lijn rijden tijdens fase 5 langs de enkelrichting op de Roosendaalsebaan richting Kalmthout. Op de terugweg (richting Essen/Nieuwmoer) rijden ze van Kalmthout via Zwanenberg en Handelaar verder naar het noorden. De bestaande haltes op de Roosendaalsebaan en Achterbroeksteenweg worden niet bediend. In de plaats komen er tijdelijke haltes op de omleiding.

Verder verloopt al het verkeer normaal.

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er? (fase 2 tem fase 6)
-Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Karel Vanthillostraat, Stofzandstraat, en Pater Antonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).
-Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg. Vrachtwagens mogen van Van Gool tot Heiken in twee richtingen, om de rest van de wijk te ontlasten.
-Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
-Dr. Jef Goossenaertstraat is en blijft ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’.
-In de Foxemaatstraat geldt tijdens fase 3 een maximumsnelheid van 50 km/u. Bovendien is de straat verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en (school)bussen).

Die maatregelen gelden tot en met fase 6 (eind augustus 2019).

Bron: Het Pluspunt
Foto: gemeente Kalmthout

Facebook145
Facebook
Twitter
Visit Us