Bom gevonden bij werken Achterbroek

Fase 3 werken Achterbroek start op 4 maart!

As Kalmthout-Wuustwezel in beide richtingen afgesloten

De werken aan het kruispunt in Achterbroek zijn gestart. In fase 2 die nu aan de gang is, legt Fluvius (voorheen Eandis) een middendrukgeleider aan. Die werken duren tot aan de krokusvakantie. Fase 3 start op maandag 4 maart en duurt 3 tot 4 weken.

Op maandag 4 maart 2019 start de derde fase van de werken. De nutsmaatschappijen verplaatsen de nutsleidingen onder het kruispunt om zo plaats te maken voor het grotere kruispunt. Fluvius legt nieuwe gasleidingen aan op de Kalmthoutsesteenweg. Die werken duren samen ongeveer 4 weken.

Voor het verkeer is er grote hinder. Daarom is de start van de werken alvast in de krokusvakantie gepland. Je kan tijdens de werken wel van Essen naar Brasschaat en omgekeerd rijden maar niet van Kalmthout naar Wuustwezel en andersom. Het verkeer dat van oost naar west wil of omgekeerd, volgt een omleiding langs Kalmthout – Wildert – Essen – Nieuwmoer – Wuustwezel (of andersom). Tijdens de werken geldt er in de Foxemaatstraat een maximumsnelheid van 50 km/u.

Opgelet! Bij de start van de werken, op maandag 4 maart, zal de Kapelstraat aan de Kalmthout­sesteenweg afgesloten zijn. De aannemer plaatst dan de gasleiding onderdoor de straat. Die werken duren maar één dag. Vanaf ’s avonds kan je opnieuw passeren.

Alle handelaars in Achterbroek blijven bereikbaar. Maar sommige bereik je nu enkel via de omleiding.
De gemeente Kalmthout liet ook enkele toekomstbeelden van het kruispunt ontwerpen. Daarop wordt duidelijk hoe het vernieuwde kruispunt er met afslagstroken zal uitzien. Ook de extra ruimte en plaats voor fietsers en voetgangers valt op.

Voor de meest actuele info kan je altijd terecht op www.hetpluspunt.be. Je kan ook bellen naar 03 620 22 40 of mailen naar info@pluspunt.be.

Welke lokale verkeersmaatregelen zijn er?

-Het verkeer op de noord-zuidas passeert het kruispunt over één rijstrook.
-Heiken, Bloemstraat, Zandstraat, Dr. Jef Goossenaertstraat, Karel Vanthillostraat, Stofzandstraat, Pastoor Celenstraat en Pater Antonissenstraat zijn zone 30 en verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en openbaar vervoer).
-Bloemstraat is enkelrichting van Heiken naar Brasschaatsteenweg.
-Zandstraat is enkelrichting van Brasschaatsteenweg naar Heiken.
-Foxemaatstraat is verboden voor vervoer boven 3,5 ton (uitgezonderd plaatselijk verkeer en openbaar vervoer).

INFO: www.hetpluspunt.be, info@hetpluspunt.be, 03 620 22 40

Bron en foto’s: gemeente Kalmthout

Facebook105
Facebook
Twitter
Visit Us