Familie Meeusen schenkt duofiets aan dagopvancentrum De Vlotter

Familie Meeusen schenkt duofiets aan dagopvancentrum De Vlotter

Cliënten met een motorische beperking van dagopvangcentrum De Vlotter in de Nieuwstraat kunnen voortaan vlot meefietsen dankzij de elektrische duofiets die ze kregen van de familie Meeusen.

Van zijspan naar duofiets

Jan Meeusen was een fervent motorrijder en fietser. Met zijn zijspan reed hij jarenlang voor de Zandbergrun. De Zandbergrun is een jaarlijkse rondrit van zijspanmotor met aan boord mindervaliden personen uit Wuustwezel en omstreken. Hij trok er ook graag op uit met zijn vrouw Mariette ‘Jetje’ Vermeulen. Toen Jetje een hersenbloeding kreeg, werd zij minder mobiel. Jan ging op zoek naar een elektrisch ondersteunde duofiets zodat ze samen, net als vroeger in de zijspan, ritjes konden maken.

Ode aan Jan en Jetje

Jan overleed plots in mei 2020 en Jetje ging naar het rusthuis. De fiets werd niet langer gebruikt en dus besloot de familie om deze mooie machine aan De Vlotter te schenken. Dochter Kristel Meeusen las nog een mooie brief voor ter ere van haar ouders. “In de laatste dagen van zijn leven vertelde Jan dat hij de fiets wou wegschenken. We namen contact op met de organistoren van de Zandbergrun. Via hen belandden we uiteindelijk bij dagopvangcentrum De Vlotter. Net zoals Jan met mindervalide personen op weg was in de zijspan, en met Jetje op de duofiets, kunnen de begeleiders van De Vlotter nu op pad met hun cliënten”, weet Kristel te vertellen.

Kinderen Kristel, Marc, Jan en Dirk Meeusen schonken ook nog een bordje met het opschrift ‘Jan en Jetje’. Dat bordje zal vanaf nu aan de fiets hangen, ter nagedachtenis van dit fijn koppel.

Dankwoordje

“Wij zijn heel blij met deze fiets want die wordt elektrisch ondersteund en zo kunnen cliënten met een motorische beperking toch mee met onze fietsgroep. Wij hebben een vaste fietsgroep op dinsdagnamiddag”, aldus Ellen Scheepers, Teamcoördinator Dagbesteding.

www.monnikenheide-spectrum.be

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook126
Facebook
Twitter