Laatste nieuws:
Fairtrade picknick
Fairtrade picknick

FAIRTRADE PICKNICK

De jaarlijkse Fairtrade picknick is op zondag 22 mei van 11u00 tot 14u00 met workshop eco-percussie!

Na 3 succesvolle edities is er ook dit jaar een kruisbestuiving tussen gemeente Stabroek, Fairtrade gemeente, Oxfam wereldwinkel, lokale landbouwers,… Deze organiseren opnieuw een gevarieerde en smakelijke activiteit voor het hele gezin: een afvalarme picknick.

Afvalarm betekent zoveel als je eigen picknick meebrengen, zo weinig mogelijk wegwerpverpakkingen gebruiken en natuurlijk alles proper achterlaten (afvaleiland zal voorzien worden). Door de unieke samenwerking wordt duidelijk dat duurzaamheid en fairtrade een verhaal is met vele gezichten: niet enkel het ecologische luik wordt toegelicht, maar ook het lokale en sociale aspect.  Er zullen verschillende standjes zijn: koffie, cava, ijsjes, bio fruitsaté’s, info wandeltochten, insectenhotels, voederhuisjes, honing, enz… Als extra is er de workshop ecopercussie.

De picknick is de ideale gelegenheid om kennis te maken met producten uit fairtrade en lokale landbouw!

Wat? Eigen picknick meebrengen. Met drank hoef je niet te sleuren. Wij voorzien (h)eerlijke dranken aan democratische prijzen ten voordele van de Noord-Zuidprojecten.

Waar? Gemeentepark achter het gemeentehuis in Stabroek.

Graag een seintje vóór 18 mei via duurzaam@stabroek.be of bel naar 03 210 11 55.

Er zal gezorgd worden voor een zwierige sfeer en er is ook kinderanimatie voorzien (o.a. schminkstand, spelletjes en springkasteel)!

Niet vergeten je picknickdekentje mee te brengen! Bij regenweer picknicken we in zaal Moorland.

Bron en foto: gemeente Stabroek

LS

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us