Laatste nieuws:
Extra corona-subsidies voor Kalmthoutse verenigingen

Extra corona-subsidies voor Kalmthoutse verenigingen

De Vlaamse overheid kwam tegemoet aan de noden van de vrijetijdssector door een noodfonds in het leven te roepen. Dat voorziet een bedrag van €195.000,- voor de Kalmthoutse jeugd-, cultuur- en sportverenigingen, met o.a. dubbele werkingssubsidies.

Maarten De Bock, schepen van financiën en sport: “De werkingssubsidies voor de erkende jeugd-, cultuur- en sportverenigingen worden verdubbeld voor het jaar 2020. Alles samen is dat een bedrag van €100.000,- voor 120 erkende verenigingen. Er wordt ook een impulssubsidie uitgekeerd van €250,- voor de verenigingen die hun evenement dit jaar moesten afgelasten door de corona-maatregelen. Deze steun vertegenwoordigt een bedrag van €15.000,-. Daarvoor komen 59 verenigingen in aanmerking.”

Compensatie omzetverlies

Silke Lathouwers, schepen van jeugd en cultuur, vult aan: “Het restbedrag, ca. €80.000,-, wordt nu verder verdeeld onder de verenigingen om hun omzetverlies van de corona-crisis te compenseren. De verenigingen moeten daarvoor een verlies van 25% aantonen op de omzet van 2020 tegenover 2019. Deze regeling werd gunstig geadviseerd door de betrokken adviesraden en nu goedgekeurd door de Kalmthoutse gemeenteraad.” De aanvragen hiervoor kunnen ingediend worden in februari 2021 en worden voor de volgende zomervakantie uitbetaald.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook21
Facebook
Twitter