Laatste nieuws:
Expertisecentrum De Masten in Kapellen zet de deuren open

Expertisecentrum De Masten in Kapellen zet de deuren open

Op vrijdag 19 mei zet het expertisecentrum De Masten, dat onder de vleugels van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen opereert, zijn deuren open van 17 tot 20 uur.

Je wil leren en werken combineren via deeltijds onderwijs (vanaf 15 tot 25 jaar)? Je wil levenslang leren vanaf 16 jaar in het volwassenenonderwijs? Of je bent werkgever en geeft jongeren de kans op werken met een arbeidsovereenkomst? Kom dan zeker een kijkje nemen in het expertisecentrum De Masten. Wie wil kan de opleidingsateliers van “Jongeren deeltijds onderwijs aan het werk” bezoeken. Leerkrachten van het CLW staan je graag te woord met uitleg over de inhoud van de opleidingen deeltijds onderwijs. Ook het Centrum Voor Volwassenenonderwijs Ivoran wordt vertegenwoordigd met een infostand. Alle nieuwsgierigen zijn welkom!

Expertisecentrum De Masten biedt ruimte aan een Centrum Leren en Werken met opleidingsateliers voor verschillende opleidingen zoals lassen, containerhersteller, tegelzetter, winkelbediende, keukenmedewerker, hulpkok, snackbarmedewerker, magazijnmedewerker, enzovoort. Daarnaast biedt het expertisecentrum De Masten ruimte aan het Centrum voor Volwassenenonderwijs Ivoran, waar cursisten NT2 volgen en praktijkopleidingen in het kader van de brede school.

Tweedekansonderwijs geeft jongeren en volwassenen op de site de kans om kwalificaties te behalen. Voor verschillende functies, zoals het technisch onderhoud, het hygiënisch onderhoud en het onthaal, schakelt De Masten medewerkers in die tewerkgesteld zijn via de artikel-60 regeling van het OCMW. Door de nauwe samenwerking tussen de verschillende partners in De Masten ontwikkelen en versterken deze medewerkers hun competenties. Ze worden intensief begeleid en er worden hen bijkomende opleidingen aangeboden. Hierdoor worden de kansen voor deze mensen op de arbeidsmarkt verhoogd eens hun traject in De Masten is afgerond. De artikel 60-medewerkers zullen die avond aanwezig zijn. Twee leerlingen per opleiding van het CLW zullen een demonstratie geven in de ateliers.

Bron en foto: Provincie Antwerpen

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us