Laatste nieuws:
European Disability Card

European Disability Card

Heb je al gehoord van de European Disability Card (EDC)? Met deze Europese handicapkaart kan je van allerlei faciliteiten genieten bij musea, pretparken en andere vrijetijdsattracties. Ook Wuustwezel is officieel partner geworden! Houders van een EDC genieten van 50% korting op alle gemeentelijke activiteiten van de diensten jeugd, sport, cultuur en welzijn!

Wie kan de kaart aanvragen?
Wie erkend is door of hulp krijgt van een van de vijf Belgische instellingen,die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart aanvragen.

Hoe vraagt u de kaart aan?
U kunt de European Disability Card aanvragen bij de instelling waar je een dossier hebt: de FOD Sociale Zekerheid of het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De kaart is gratis.

Hoe en waar gebruikt u de kaart?
In Wuustwezel geniet je van 50% korting op alle gemeentelijke activiteiten van de diensten jeugd, sport, cultuur en welzijn. Heel wat andere partners, zoals Mini-Europa, de Grotten van Han of de Zoo van Antwerpen, maken al deel uit van het netwerk dat de kaart aanvaardt. Via deze link kan je de volledige lijst raadplegen van partners die de EDC aanvaarden.

Meer informatie
www.eudisabilitycard.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us