Europadag op Gitok

Europadag op Gitok

Gitok is een EPAS-school (European Parliament Ambassador School) en neemt zo een engagement op om rond ‘De Europese Unie’ te werken. De Europadag kan op Gitok dan ook niet zo maar voorbij gaan. De junior én senior ambassadors op Gitok sloegen wederom de handen in elkaar.

Symbolische Berlijnse Muur

Deze week zet een symbolische ‘Berlijnse Muur’ op de speelplaats de Europadag van 9 mei 2021 in de kijker! De Val van de Muur én de verdere Europese eenmaking: dat is solidariteit en het samen bouwen aan vrede! Hoe moeilijk het soms ook te realiseren is, ook in 2021 blijft het meer dan ooit broodnodig.

Online escape game

Het EPAS-team heeft het volledige jaar achter de schermen druk gewerkt aan een ‘online escape game’ waarbij we die Berlijnse Muur op de speelplaats digitaal hebben gereconstrueerd op een speciaal daarvoor ontworpen website. Het is een idee waar we eigenlijk stilletjes al twee schooljaren aan werken en nu eindelijk, ondanks Corona, trots kunnen lanceren.

Europadag op Gitok2

45 minuten de tijd

Alle leerlingen op Gitok zullen in de lessen PAV en Geschiedenis 45 minuten de tijd krijgen om de digitale kopie van de muur kapot te krijgen en de Europese Vlag tevoorschijn te toveren. Het is een escaperoom, dus ze moeten zelf ontdekken hoe ze het spel kunnen kraken! We hopen dat we met onze Berlijnse Muur en de EPAS escape room iedereen op Gitok een toffe Europa-activiteit aanbieden en we zijn heel benieuwd wie onze Europese raadsels het snelst kan kraken.

Europadag op Gitok3

Organisatie: Het EPAS-team: Jens, Ruben, Jan-Frederik (6TBW) May en Jonathan (6AWW) Lars, Kylian en Björn (6TICT) Jonas (6TIW) Siemon en Wannes (6TEM) Jelle en Volker (6THT) Lars en Jelle (6TET) en de collega’s: Jan V., Guy V., Vanessa F., Ellen M., Tommy M., Gunther W., en Maurits M.

SN

Facebook2
Facebook
Twitter