Laatste nieuws:
Ethiek en journalistiek door Pieter Knapen

Ethiek en journalistiek door Pieter Knapen

Nieuws is er altijd en overal en het aanbod groeit met de dag. Tegelijk staat de geloofwaardigheid van de journalistiek en de media regelmatig ter discussie: mensen stellen vragen bij schokkende beelden van terreurdaden, respect voor privacy, fouten in artikels of reportages, beledigende cartoons, (on)partijdige journalisten, …

Wat doen journalisten en media met die vragen en wat doen ze om de kwaliteit van de journalistiek te waarborgen? Nu sommigen spreken van het ‘post-truth’ tijdperk en er soms ook valse nieuwssites opduiken? Deze en veel andere vragen behandelt Pieter Knapen aan de hand van talrijke concrete voorbeelden.

Pieter Knapen was zestien jaar lang radiojournalist bij de VRT. In 2007 werd hij algemeen hoofdredacteur van de geïntegreerde nieuwsdienst om drie jaar later als directeur kwaliteitszorg het deontologische charter voor alle VRT-programma’s te schrijven. In 2010 stapte hij over naar de KULeuven, waar hij directeur communicatie werd. In 2014 ging hij aan de slag als secretaris-generaal en ombudsman bij de Raad voor de Journalistiek.

Praktisch

Wanneer: Vrijdag 19 oktober om 20:00
Waar: Oude Pastorij, Essendonk 3, Essen
Inkom: 7 euro, leden Davidsfonds 5 euro.

Bron en foto: Davidsfonds

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us