Laatste nieuws:
Essens Showhypnotiseur verbaast uitverkochte zalen

Essens Showhypnotiseur verbaast uitverkochte zalen

In Cultuurhuis Merelbeke speelde showhypnotiseur Dominik Messiaen zijn hypnose theatershow “Rozeschijn en Manegeur – De Kracht van Verbeelding” voor de zoveelste keer voor een uitverkochte zaal. Op vrijdag 12 mei komt hij naar GC De Kluize in Oosterzele. Hoe lukt hém wat niemand in de Benelux hem voordeed: met hypnose volle theaterzalen trekken? Wij zochten hem na zijn show in Cultuurhuis Merelbeke op en stelden de vraag.

“Goeienavond Dominik, ben je zélf verrast door het succes en de opkomst?”

“Ja en nee. Het succes komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Ik heb jaren gewerkt om hypnose grondig te begrijpen en te beheersen en dan nog eens ongeveer twee jaar om er een heuse theatervoorstelling mee te maken. Daarvoor kon ik gelukkig rekenen op de hulp van mijn regisseur, Walter Janssens, die ook het bekende cabaretduo Kommil Foo regisseerde. Het is wel zo dat theaterbookers en mensen uit de hypnosewereld me voor gek verklaarden, toen ik vertelde dat ik in eigen beheer een theatertour wilde organiseren. De enige andere hypnotiseur die probeerde theaters te vullen in de Benelux kwam terug van een koude kermis. Dat is trouwens ook dé reden waarom ik geen enkel theaterbureau bereid vond om met mij in zee te gaan. Ik hoop dat ze intussen inzien dat hypnose en comedy wél heel goed verkoopbaar is, op voorwaarde dat het respectvol gebeurt en dat je het juist promoot. Als ik zonder de hulp van het theater zelf en zonder het netwerk van een theaterbureau een zaal kan vullen, dan moeten zij dat ook kunnen.”

“En wat is jouw geheim? Waarom komen mensen bij jou wél naar de voorstelling?”

“Wat me onderscheidt van andere showhypnotiseurs is dat ik vertrek van een diep respect voor mijn publiek en mijn deelnemers. Ik wil ook dat iedereen de zaal verlaat in een betere gemoedstoestand dan voordien. Iedereen, dus ook de mensen die vooraan deelnemen. Dat voelen de mensen en dat zie je ook terug in de Google reviews. In mijn voorstelling geef ik ook duiding bij wat ik doe, zodat het publiek beter begrijpt wat hypnose wél en wat het niet is. Daarbij leg ik ook de link naar therapeutische en medische mogelijkheden. Zo hoop ik de onwetendheid en de angst voor hypnose de wereld uit te helpen. Hypnose is een uitstekend middel om je doelen te bereiken of om onbewuste patronen te veranderen. Tijdens mijn voorstelling durf ik me zelf ook kwetsbaar op te stellen. Ik steek niet weg dat ik aan zware migraine aanvallen leed en dat ik een heel traject, onder andere in het onderwijs, aflegde voor ik mijn passie vond. Dat zorgt voor herkenbaarheid en geeft ook hoop voor mensen die zelf nog hun weg zoeken. En tot slot valt mijn voorstelling niet in één categorie te vatten. Het is een combinatie tussen hypnose, respectvolle comedy en improvisatietheater met de deelnemers uit het publiek als acteur. Daardoor sta ik met niemand in directe concurrentie.”

“Wat zijn de plannen voor de toekomst?”

“Ik wil zowel voor België als voor Nederland een theaterbureau vinden dat de praktische kant op zich neemt. Op die manier kan ik me opnieuw honderd procent focussen op mijn optredens, me verder bijscholen en aan een nieuwe voorstelling werken. In de nabije toekomst wil ik ook eindelijk hypnotherapie aanbieden. Ik heb daarvoor de nodige opleidingen gevolgd en moet enkel nog de tijd vinden. Op die manier kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter mentaal welzijn.”

Wil je zélf eens hypnose ervaren of het gewoon zien voltrekken?

Check dan charminghypnotist.com voor info en speeldata!
Of volg Dominik via de social media.

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen