Laatste nieuws:
Essenaren kunnen binnenkort gele container voor papier en karton aanvragen

Essenaren kunnen binnenkort gele container voor papier en karton aanvragen

Essen was bij de eerste gemeenten die het gebruik van grijze en groene containers voor de ophaling van huisvuil en gft-afval met diftar invoerde. Een container is kan ook handig zijn voor de inzameling van papier en karton.

Helmut Jaspers, schepen van Leefmilieu (Vooruit): “In de loop van volgend jaar kunnen Essense gezinnen ervoor kiezen om gebruik te maken van een gele papiercontainer.”

Essenaren kunnen binnenkort gele container voor papier en karton aanvragen2

Één vaste dag voor papier- en kartonophaling

“Bovendien komt er een duidelijker ophaalschema. Oud papier en karton wordt vanaf nieuwjaar in heel de gemeente Essen om de vier weken op donderdag opgehaald,” verduidelijkt Jaspers. Een container is niet alleen handig in gebruik maar vermijdt ook rondvliegend en doorweekt papier op de dag van ophaling. Naast het gebruiksgemak helpt het ongetwijfeld ook bij het netter houden van het straatbeeld.
In de loop van 2022 zullen alle Essense gezinnen dan ook de mogelijkheid krijgen om een gele rolcontainer aan te vragen bij Igean (de afvalophaler). Per jaar wordt er een gebruiksrecht gevraagd van 3 of 4,2 euro voor containers van respectievelijk 120 of 240 liter. Daarin zit het leveren van de containers én het eventueel herstellen of vervangen van containers als deze kapot of versleten zijn. De ophaling zelf blijft gratis.

Belangrijk om te vermelden: je bent niet verplicht om een gele container te nemen. Je kan nog steeds het papier en karton vastgebonden of in dozen aanbieden. Net zoals voorheen. Ook als je container vol is, mag je een doos naast je gele container zetten. Alle Essenaren zullen begin 2022 worden aangeschreven of ze al dan niet een container wensen.

Bron en foto’s: gemeente Essen

Facebook96
Twitter
Follow Me
Tweet