Laatste nieuws:
Essen vrolijkt eindejaarsperiode op met hartverwarmende acties

Essen vrolijkt eindejaarsperiode op met hartverwarmende acties

Inwoners kunnen elkaar wensen overmaken in feestelijke ‘wenscontainer’.

Wenscontainer

De komende feestperiode steekt de gemeente Essen haar inwoners een extra hart onder de riem. Het bestuur werkte een aantal positieve eindejaarsacties uit in deze lastige coronatijden. Op het Heuvelplein staat een container versierd met een kleine kerstboom en mooie kerstverlichting. Inwoners vinden er een wenskaart terug, waarmee ze hun warme wensen kunnen overmaken aan om het even wie. Met een magneet kunnen Essenaars hun wenskaart ophangen in de container. Tegen het einde van het jaar hangt onze wenscontainer hopelijk vol met warme wensen.

Verrassingsactie, fotokaders en cadeaus

Op 24 december zorgt de gemeente in elke wijk voor een verrassing. Rond de middag zie je in elke dorpskern een standje. Passeer jij toevallig aan ons standje, dan maken we jou en iemand die je nauw aan het hart ligt gelukkig. Bovendien geven vrijwilligers een cadeautje aan toevallige passanten. Aanvaard je het cadeau, dan hangt hier een kleine opdracht aan vast waarmee je iemand anders weer gelukkig maakt. In elke wijk vind je trouwens ook een fotokader waar je je hoofd door kan stoppen. Maak een leuke foto en stuur het door naar je familie of vrienden! Vergeet het niet te delen op sociale media met de hashtag #hartverwarmendessen.

Zoek de sneeuwpop

Wat extra beweging tijdens de kerstvakantie kan deugd doen. De gemeente verstopt in elke wijk van Essen een sneeuwpop. Op onze sociale media krijg je allerlei tips, zodat je weet waar je op zoek moet gaan. Tip: de pop is geen echte pop maar een sneeuwman gedrukt op gelamineerd papier. Heb jij hem gevonden? Dan kan je je prijs afhalen in het gemeentehuis.

Verdeeldheid en vereenzaming

Het college van burgemeester en schepenen licht toe: “Corona houdt ons al bijna twee jaar lang in zijn greep. Je merkt dat heel veel mensen op hun tandvlees zitten en dat het virus voor verdeeldheid en vereenzaming zorgt. Wat we als samenleving nodig hebben, is opnieuw wat meer samenhorigheid en menselijke warmte. Tussen alle onheilsberichten door, wil het gemeentebestuur ook eens een positief verhaal brengen. Met hartverwarmende acties willen we alle inwoners, in de verschillende wijken van Essen, weer dichter bij elkaar brengen.”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet