Laatste nieuws:
Essen viert 50 jaar vriendschap met Essen-Oldenburg

Essen viert 50 jaar vriendschap met Essen-Oldenburg

Na 50 jaar herdenken beide gemeenten de wederzijdse vriendschap in België en Duitsland. Het weekend van 29 juni viert Essen-Oldenburg onze vriendschap met het Sint-Ceciliakoor. In oktober vieren we de vriendschapsband in Essen.

Op 29 juni 1968 ondertekende Essens burgemeester Herman Suykerbuyk een brief gericht aan zijn collega in Essen-Oldenburg (Duitsland); het begin van een vriendschap tussen beide gemeenten. Wederzijdse bezoeken van diverse verenigingen mondden uit in diepe persoonlijke vriendschappen. Koren, sportverenigingen, middelbare scholen, fanfares … Veel Essenaren kwamen in hun verenigingsleven in contact met inwoners van Essen-Oldenburg.

Feestweekend 30 juni en 1 juli

Na 25 intensieve jaren ebde het enthousiasme van de beginperiode stilaan weg en de contacten verwaterden. In dit feestjaar willen beide burgemeesters – Heiner Kreissmann en Gaston Van Tichelt – deze mooie vriendschap in de kijker zetten. Tijdens het weekend van 29 juni zal het Sint-Ceciliakoor deelnemen aan twee belangrijke activiteiten. Op zaterdagavond zing het koor tijdens een ‘volksfeest’ en op zondag verzorgt het de misviering in de kerk van Essen-Oldenburg.

In oktober feest in Essen

In oktober zal je in gemeentelijke gebouwen de overzichtstentoonstelling kunnen bekijken. Daarnaast organiseert de bib twee activiteiten om de Duitse taal in de kijker te zetten. Op 9 oktober komt Sepp Arvi, prof aan de UA, een lezing geven over de hedendaagse Duitse literatuur en op 18 oktober speelt de bib Im Labyinth des Schweigens.

Tot slot wordt het schepencollege van Essen-Oldenburg officieel ontvangen op 12 oktober.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us