Laatste nieuws:
Essen, mountainbikeparadijs

Essen, mountainbikeparadijs

De mountainbikesport kent al vele jaren een exponentiële groei en het aantal mountainbikers stijgt nog zienderogen, zeker sinds ‘Koning Lockdown’ ons doen en laten beheerst.

De vraag naar permanente mountainbikeroutes neemt dan ook nog altijd toe. Essense crossers, zoals Tom Meeusen, Zdenek Stybar, Bart en Jim Aernouts, Mathieu en David van der Poel en Kristien Nelen, bewezen al dat de Essense bodem uit goede crossgrond is samengesteld!

Meer dan 150 kilometer mountainbikeplezier!

Met de slogan ‘Essen, mountainbikeparadijs’ nam de VVV-Toerisme Essen dan ook het voortouw om enkele mtb-initiatieven op te starten, in samenwerking met de gemeente Essen, Sport Vlaanderen (bewegwijzering en promotie), MTB-school Noorderkempen (advies en uitwerking) en het Agentschap Natuur en Bos (advies). Eerst en vooral is er vanaf nu een permanent bewegwijzerde, en meestal onverharde lus, van 39 kilometer rond Essen (niet te verwarren met de verbindingslus rond het Grenspark). Die kan natuurlijk op zichzelf gereden worden, maar er vertrekken vanaf die Essense verbindingslus in de nabije toekomst ook zogeheten ‘inrijroutes’ naar de mtb-parcoursen van Roosendaal, Rucphen, Bergen op Zoom, Grenspark Kalmthoutse Heide, Wildertse Duintjes en Horendonkse Bossen. Als je alle trajecten zou combineren, kom je aan een totale lengte van meer dan 150 kilometer mountainbikeplezier!

Essen, mountainbikeparadijs2

Wildertse Duintjes

Maar het meest ambitieuze plan is de creatie van een spiksplinternieuw mountainbike-traject in de Wildertse Duintjes, dat zes kilometer lang over de duinheuveltjes van de buitenkant van het domein (steeds rond de loop- en wandelroute!) slingert. Verwacht wordt dat dit project nog in het voorjaar van 2021 in gebruik kan genomen worden. Tenslotte werd ook aan de bestaande groene lus in de Horendonkse Bossen (11km) een upgrade gegeven.

Voor meer informatie over deze initiatieven kan je altijd terecht op de websites van de VVV Toerisme-Essen www.vvvessen.be en later ook van Sport Vlaanderen www.sport.vlaanderen

Namens VVV-Toerisme Essen initiatiefnemers Wies Peeters en Michel Nelen

Bron en foto’s: VVV-Toerisme Essen

Facebook246
Twitter
Follow Me
Tweet