Laatste nieuws:
Essen maakt werkt van veiligere schoolroutes

Essen maakt werk van veiligere schoolroutes

De gemeente Essen is op dit ogenblik volop aan het werk om de schoolroute Essen-Kalmthout nog veiliger te maken. De Vlaamse Regering kent subsidies toe aan gemeenten die de verkeersveiligheid op schoolroutes verbeteren. Essen mocht dan ook 100.000 euro in ontvangst nemen om de Middenstraat, Cardijnstraat en Akkerstraat grondig aan te pakken.

Scholieren uit Essen en Kalmthout zijn fervente gebruikers van de fietsostrade Essen-Antwerpen. Langs deze route zijn er hier en daar punten die nog veiliger kunnen. De gemeente Essen vroeg in juni 2021 een subsidie aan en kreeg in augustus het bericht van de Vlaamse Regering dat het maximumbedrag van 100.000 euro wordt toegekend.

Essen maakt werkt van veiligere schoolroutes1

Werken aan de fietsostrade

De Middenstraat, de Cardijnstraat en de Akkerstraat zijn drie straten die deel uitmaken van de fietsostrade. Een deel van de Middenstraat (tussen De Vijvers en de Cardijnstraat) pakt de gemeente grondig aan. De kasseien maken er plaats voor een nieuwe laag asfalt. Het wegdek van de Cardijnstraat en de Akkerstraat krijgen ook een nieuw jasje. Met de werken wordt de verbinding Cardijnstraat-Middenstraat (tot aan de Vijvers) omgevormd tot een fietsstraat. Autobestuurders mogen in een fietsstraat geen fietsers inhalen en moeten maximum 30 km/uur rijden. De werken duren tot 27 augustus. Alles zal dus klaar zijn vóór de eerste schooldag! Eind september krijgt de Oude Baan een nieuwe en vooral bredere fietssuggestiestrook. Samen met de asfalteringswerken aan de andere straten verhoogt de gemeente Essen de verkeersveiligheid voor scholieren.

Essen maakt werkt van veiligere schoolroutes2

Het verbeteren van de schoolroutes stopt trouwens niet bij deze werken

“We blijven optimaal gebruik maken van de ondersteuning van de Vlaamse overheid want ook de volgende jaren willen we wegen in de buurt van scholen veiliger maken. De subsidie die we nu krijgen, kunnen we vijf keer aanvragen. Deze goedkeuring is alvast een eerste mooie stap en een motivatie om de verbeteringswerken verder te zetten”, vertelt Brigitte Quick, schepen van Mobiliteit.” De volgende werken in de planning zijn voor de herinrichting van de schoolroute Wigo, aan de Sint-Jansstraat in Wildert.”

Bron enf foto’s: gemeente Essen