Laatste nieuws:
Essen krijgt een gloednieuwe ALDI

Essen krijgt een gloednieuwe ALDI

Morgen is het zover: op woensdag 15 september opent een gloednieuwe ALDI-winkel de deuren aan Spijker 22-28 in Essen. De klant kan vanaf dan terecht in een sterk uitgebreid filiaal, met nadruk op verse producten zoals brood, vers vlees en groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden.

Ruim twee keer zo groot als de oude winkel

ALDI is sinds 1984 aanwezig in Essen en heeft voor zijn klanten een aangename verrassing in petto. De keten opent een gloednieuwe winkel aan Spijker 22-28. Afgelopen zaterdag heeft de oude ALDI-winkel in de Nieuwstraat zijn deuren gesloten. De werken aan de nieuwe winkel zijn gestart in december 2020. Vanaf woensdagochtend 08:30 kunnen de Essenaren er terecht. Het verschil met de oude winkel is groot. De nieuwe winkel heeft een winkeloppervlakte van zo’n 1.400 m². Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de oude winkel. Door de uitbreiding werden er drie nieuwe medewerkers aangeworven.

Gelijkvloerse parking en ruime fietsenstalling

De parking bevindt zich op het gelijkvloers en de winkel op de eerste verdieping. Via rolpaden en een lift kunnen klanten gemakkelijk de winkel bereiken. Ook de fietsende klant zal de weg naar de winkel vlot en veilig vinden via de parallelweg van het Spijker. Er wordt een ruime fietsenstalling voorzien voor meer dan veertug fietsen en het nabijgelegen ‘Stybarpad’ zal opgewaardeerd worden.

Duurzaam aspect

Tijdens de bouw van de nieuwe winkel ging er een grote aandacht uit naar het duurzaam aspect. Zo bestaat de volledige verlichting uit ledverlichting. Er werd een regenwater- en warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd en de koeling wordt verzorgd door een meer duurzame CO₂-koeling. Het dak wordt uitgerust met 520 zonnepanelen, het equivalent jaarlijks verbruik van 52 Belgische gezinnen.

Focus op vers

De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken, dat ook los aangekocht kan worden.
Naast verse groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. Daarnaast kan de klant er terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. En het assortiment verse broodjes, gebak en ovenverse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid.

Kortom, alles is voorzien om van ALDI de ideale first stop shop te maken, een winkel waar de klant alles vindt voor zijn dagelijkse behoeftes!

Bron en foto: ALDI