Laatste nieuws:
Essen klaar voor veilige start van het schooljaar

Essen klaar voor veilige start van het schooljaar

Goed nieuws voor alle schoolgaande kinderen en jeugd. Ondanks de coronamaatregelen zal elk kind op 1 september terug naar school gaan. Naar jaarlijkse gewoonte zorgt dit voor een drukte op de baan. “Essen zette zich daarom de afgelopen weken en maanden volop in om deze start zo veilig mogelijk te laten verlopen.”, aldus schepen van Openbare werken, Brigitte Quick, en Onderwijs, Dirk Konings.

Veilige schoolomgeving

Het straatbeeld in verschillende schoolomgevingen zal er bij de start van het nieuwe schooljaar anders, maar vooral veiliger ogen. De eerste werken van de 2e fase aan Over d’Aa, het kruispunt met de Postbaan, zullen uitgevoerd en geasfalteerd zijn. De Postbaan zal terug in gebruik kunnen genomen worden met een geschrankt en veiliger kruispunt. De kleuterschool is zo veilig bereikbaar. Vanaf 1 september 2020 wordt Kraaienberg vanaf het kruispunt met Over d’Aa tot aan het eerste kruispunt met de Deckerslaan een half uur voor de aanvang en na het einde van de schooldag afgesloten. Ouders zullen hun kinderen kunnen afzetten in de Deckerslaan en zijn zo zeker dat hun kinderen veilig op school geraken.

De schoolomgeving aan het Kadheike in de Heikantstraat werd in augustus veiliger gemaakt. Conflicten met achteruitrijdende auto’s horen voortaan tot de verleden tijd en maken plaats voor brede voetpaden, een ruime fietsstalling voor wachtende ouders en extra parking aan het speeltuintje.

Een stuk van de Kloosterstraat wordt ingericht als tweede fietsstraat in Essen. Het stuk tussen de Guido Gezellelaan en de Grensstraat herbergt de scholen Mariaberg en DBM. Voortaan hebben fietsers er steeds voorrang, mogen ze de helft van de rijrichting gebruiken, auto’s mogen niet voorbijsteken en de maximum snelheid blijft 30 km/uur. De weg zal ingericht worden met duidelijke markeringen en voorzien zijn van de wettelijke borden met extra informatie erbij!

Ook in de Maststraat worden op de fietsstraat extra markeringen aangebracht. Laat het voor iedereen duidelijk zijn, hier zijn ook de fietsers de hoofdgebruikers van de weg.

Hang en win!

Hecht jij ook zoveel belang aan veilige opstart van het nieuwe schooljaar? CD&V Essen organiseert daarom een posteractie. Bestel via de website een poster van de actie “Veilig terug naar school” en krijg thuis deze poster. Hang hem voor je raam, en wie weet win jij wel een leuke attentie.

Mail je adres naar info@essen.cdenv.be en wij bezorgen je een poster!

Bron: CD&V Essen
Foto: Pixabay

Facebook36
Facebook
Twitter