Laatste nieuws:
Essen heeft vijfde hondenspeelzone

Essen heeft vijfde hondenspeelzone

Na de hondenloopzones in de Wildertse Duintjes, het Statieboske, Kraaienberg en de hondenspeelzone in het Hemelrijkpark is er nu ook een mooie vijfde hondenspeelzone in het Smeyerspad.

In deze afgebakende zone mogen hondenbaasjes hun trouwe viervoeter onder hun toezicht laten loslopen en naar hartenlust laten ravotten. De hondenspeelzone werd bovendien voorzien van enkele spelelementen voor honden. “Naast het aspect dierenwelzijn, hopen we hier ook het probleem van hondenpoep te kunnen verminderen. Uiteraard blijven we toezien op de hygiëne en het onderhoud van deze speelzones, zodat zowel baasjes maar zeker ook de bewoners geen hinder ondervinden van deze plekken,” zegt schepen van leefmilieu en dierenwelzijn Helmut Jaspers (sp.a-JijMaaktEssen).

Essen heeft vijfde hondenspeelzone

Naast de hondenloopzone ligt één van de vele buurtspeelpleintjes in onze gemeente. “Momenteel wordt er gewerkt aan een plan om de inrichting én het onderhoud van de vele buurtspeelpleintjes in Essen te verbeteren,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden (sp.a-JijmaaktEssen). Ook het buurtspeelpleintje langs het Smeyerspad zal aan bod komen. Vermoedelijk zal het buurtspeelpleintje in de loop van 2021 of 2022 aangepakt worden, mét inspraak van de buurt.

Bron: sp.a-JijmaaktEssen
Foto’s: sp.a-JijmaaktEssen, Pixabay

Facebook53
Facebook
Twitter