Laatste nieuws:
Essen geeft aandacht aan welzijn schoolkinderen

Essen geeft aandacht aan welzijn schoolkinderen

Vandaag werd er gebokst in basisschool Vincentius in Horendonk. De kinderen konden hun frustraties kwijt op een bokszak. Het is een van de drie acties die de gemeente onderneemt om scholieren mentaal te ondersteunen in deze vreemde coronatijden. Essen is een van de dertig Warme Gemeenten die met Warme William aandacht schenkt aan het emotionele welzijn van jongeren. Met drie acties doen we daar iets aan!

Drie acties

Essen is een van de dertig Warme Gemeenten die met Warme William aandacht schenkt aan het emotionele welzijn van jongeren. Met drie acties doen we daar iets aan!
1. Een levensgrote Warme-William-sticker nodigt kinderen uit om hun kleine gelukjes op post-its te schrijven en op de ‘geluksmuur’ te hangen. Zo worden de gelukjes zichtbaar en leren ze van elkaar.
2. Daarnaast krijgen kinderen een ‘gevoelsdagboekje’, een soort dagboekje waarin ze hun gevoelens kwijt kunnen. Als ouders aan de hand van het boekje merken dat hun kind nood heeft aan een goed gesprek of externe hulp, vinden ze in dit boekje meteen een verwijzing naar hulpverlening.
3. Tenslotte is er het ‘Op-Boksen’, een initiatie boksen voor de turnleerkrachten zodat zij tijdens de LO-les de principes van het boksen kunnen overbrengen op de kinderen. Door een boksbal en bokshandschoenen ter beschikking te stellen én de kinderen de juiste manier van slaan aan te leren, kunnen zij hun frustraties gekanaliseerd kwijt. Op de foto zie je de leerlingen van basisschool Vincentius in Horedonk klaarstaan om er ‘een lap op te geven’.

Haal je boekje op

Elke school maakte een keuze om met één, twee of alle drie de acties aan de slag te gaan. Gaat je kind niet in Essen naar school? Of koos de school van jouw kind niet voor de gevoelsdagboekjes? Dan kan je er nog eentje ophalen aan de vrijetijdsbalie van het gemeentehuis (zolang de voorraad strekt).

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook68
Facebook
Twitter