Laatste nieuws:
Essen gaat het (wijk)gesprek aan

Essen gaat het (wijk)gesprek aan

Tussen 18 en 27 oktober organiseert het gemeentebestuur van Essen in elke wijk een gespreksavond voor de buurtbewoners. Essenaren krijgen de kans om in gesprek te gaan met het bestuur en mee te praten over de toekomst van hun dorp. Tijdens de avonden staan we stil bij het meerjarenplan van de gemeente en komen de vragen van de buurt aan bod.

Plannen voor de toekomst

De infoavonden starten telkens met een kort filmpje dat aantoont wat er de afgelopen jaren in Essen werd gerealiseerd. Vervolgens lichten de burgemeester en schepenen in een kwartiertje toe wat de plannen zijn voor de toekomst. Daarna is het aan de buurtbewoners. De voorbije maand kregen de Essenaren de gelegenheid om op voorhand vragen, meldingen of opmerkingen in te sturen. De meest voorkomende onderwerpen worden eruit gelicht en besproken door het gemeentebestuur. Ingestuurde vragen die op het wijkgesprek niet aan bod kunnen komen, worden schriftelijk beantwoord. Elke avond sluiten we af met een informele babbel tijdens een drankje. De burgemeester en schepenen zijn telkens aanwezig, net als gemeentelijke experts en een vertegenwoordiger van de Politiezone Grens. Elke aanwezige Essenaar krijgt ook een geschenkje mee naar huis.

Waar en wanneer?

Vanaf 19.00 uur openen we de deuren voor de buurtbewoners. De wijkgesprekken zelf
starten om 19.30 uur. Hierbij de data en locaties per wijk:
Wijk Hoek
– Dinsdag 18 oktober
– Zaal Gildenhuis (Moerkantsebaan 287)

Wijk Wildert
– Woensdag 19 oktober
– Zaal Den Baptist (Sint-Jansstraat 146)

Wijk Heikant
– Donderdag 20 oktober
– Zaal Heikant (Heikantstraat 138)

Wijk Horendonk
– Maandag 24 oktober
– Parochiecentrum Den Uil (Dreveneind 3)

Wijk Woonbos
– Woensdag 26 oktober
– Kantine KSV Wildert (Steenovenstraat 162)

Wijk Centrum & Statie
– Donderdag 27 oktober
– Parochiecentrum Statie (Kerkstraat 62)

Spelbreker corona

“Eigenlijk wilden we de wijkgesprekken al in 2020 laten plaatsvinden, maar door corona moesten we dat voornemen anderhalf jaar lang uitstellen”, verklaart burgemeester Gaston Van Tichelt. “We zijn dan ook blij dat we eindelijk onze wijken kunnen bezoeken en fysiek in gesprek kunnen gaan met onze bewoners. Het worden telkens boeiende avonden, met een luik informatie, animatie maar vooral ook participatie. Als gemeente willen we graag weten wat er leeft in de verschillende wijken, en alle Essenaren mee laten nadenken over de toekomst van hun buurt.”

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet