Laatste nieuws:
Essen en Nederlandse grensbesturen volgen coronadreiging gezamenlijk op

Essen en Nederlandse grensbesturen volgen coronadreiging gezamenlijk op

In ons land zijn de coronacijfers in dalende lijn, maar ook de evolutie in onze buurlanden moeten we goed bewaken. In strak overleg met de Nederlandse buurgemeenten volgt Essen de situatie in de grensstreek nauwgezet op.

Door de bijzondere ligging van Essen, als een soort schiereiland in Nederland met liefst vier buitenlandse buurgemeenten (Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Zundert), is onze gemeente extra alert voor wat er aan de andere kant van de grens gaande is. Mocht er een lokale uitbraak zijn, is snel handelen en communiceren essentieel. Over de landsgrenzen heen.

Explosieve toename in Bergen op Zoom

Ook in Nederland varieert het aantal besmettingen hard. Net als bij ons, zijn dichtbevolkte gebieden er veel kwetsbaarder voor het virus. In Woensdrecht, Roosendaal, Rucphen en Zundert lijkt de zaak voorlopig goed onder controle. De situatie in Bergen op Zoom, waar zich een ernstige opstoot voordeed, is eerder te vergelijken met die in Antwerpen. Waakzaamheid blijft geboden, en dus volgt Essen de evolutie in onze Nederlandse buurgemeenten goed op, en omgekeerd. Elke dinsdag worden de cijfers onderling uitgewisseld. Deze monitoring gebeurt rechtstreeks van gemeente tot gemeente.

‘Oranje gebied’

Het reisadvies voor Nederland blijft voorlopig ongewijzigd: de overheid adviseert reizigers vanuit een aantal provincies, waaronder Noord-Brabant, om zich bij aankomst in België preventief te laten testen en in zelfquarantaine te gaan.

Nachtklok afgevoerd

Intussen hopen we dat het aantal besmettingen in Essen onder controle blijft. Sinds 27 augustus is er geen nachtklok en geen algemene mondmaskerplicht meer in de provincie Antwerpen. De federale maatregelen blijven wel van kracht.

11 miljoen redenen om vol te houden

Met de nieuwe campagne ’11 miljoen redenen’ spoort de federale overheid alle Belgen aan om de 6 gouden regels te blijven toepassen in de strijd tegen het coronavirus. We kunnen ze niet genoeg herhalen:
-Respecteer de hygiëneregels
-Doe je activiteiten liefst buiten
-Denk aan kwetsbare mensen
-Hou afstand (1,5 meter)
-Beperk je nauwe contacten
-Volg de regels over bijeenkomsten

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook17
Facebook
Twitter