Laatste nieuws:
B&B De Dreef Essen - De ideale locatie

B&B De Dreef opent deuren op ideale locatie!

Essen is een groene en uitgestrekte gemeente, die alle gewenste voorzieningen onder handbereik heeft. De Kalmthoutse Heide, de Brabantse Wal en Wildertse Duintjes zijn prachtige natuurgebieden die het ontdekken waard zijn. Maar ook andere bezienswaardigheden, zoals het Karrenmuseum, het Arboretum of het Suske en Wiskemuseum zijn een bezoek meer dan de moeite waard.

Alle faciliteiten onder handbereik

B&B De Dreef, gerund door Evy Goemaere en Sanjee Konings, ligt op de ideale locatie in Essen. De Dreef is een rustige straat dichtbij winkels en horeca met het station op loopafstand. De grens met Nederland is vlakbij en steden als Roosendaal en Breda zijn gemakkelijk en snel te bereiken.

B&B De Dreef Essen - ideale locatie - straatzicht

Hoe het idee voor de Bed & Breakfast werd geboren

Evy en Sanjee ontvangen graag familie en vrienden en al een poos speelden ze met het idee om een Bed & Breakfast te beginnen. Met hun achtergrond in de zorg en horeca weten ze als geen ander hoe mensen het naar de zin te maken. “Zelf kom ik uit West-Vlaanderen”, vertelt Evy. “Als vrienden of familie komen moeten ze een eind rijden, dus de grote ruimte die we beneden hebben is de ideale oplossing om te overnachten. Natuurlijk komen die ook niet elk weekend en we dachten: wat kunnen we er nog meer mee doen? Zo kwamen we op het idee een Bed & Breakfast te beginnen, iets wat we allebei een leuk idee vonden. Zelf wilde ik het al langer, maar de mogelijkheid is nooit voorbij gekomen.”

B&B De Dreef Essen - ideale locatie - Living

Zeer ruim opgezet en rolstoelvriendelijk

De ruimte voor de B&B is kolossaal en beslaat in totaal 70m². De zeer ruime living heeft een volledig ingerichte open keuken, er is een ruime slaapkamer met douche en toilet en nog een apart toilet. De deuren zijn rolstoelvriendelijk en de eigen voordeur geeft alle verlangde privacy.

B&B De Dreef Essen - ideale locatie - Keuken

Vier sterren, de hoogste classificatie!

“We kochten het huis voor de lockdown”, vertelt Sanjee. “Net na de lockdown was het papierwerk gedaan en konden we aan het werk. We hebben ons laten registreren bij Toerisme Vlaanderen en hebben een classificatie aangevraagd. Ze zijn langsgekomen en we kregen de hoogste classificatie die een Bed & Breakfast kan krijgen, vier sterren! Ook op het gebied van brandveiligheid zijn we 100% in orde. Elke ochtend kan een luxueus ontbijt worden voorzien met keus uit drie verschillende ontbijten, die ook naar de diverse diëten aangepast kunnen worden.”

B&B De Dreef Essen - ideale locatie - Aparte slaapkamer

Privacy gegarandeerd

“In de directe omgeving zijn prima restaurants, gezellige cafés en winkels. Er zijn mooie fietsroutes en daarnaast kunnen we zelf de mensen adviseren aan de hand van hun interesses. Door de aparte inkom kunnen mensen in hun eigen ‘bubble’ blijven, want buiten in- en uitchecken zijn ze geheel op zichzelf. In verband met corona hebben we een checklist in verband met de reinigingen. Alles wordt twee keer schoongemaakt, voordat de mensen komen en nadat ze vertrokken zijn vanzelfsprekend weer.”

B&B De Dreef Essen - ideale locatie - Voor- en zijaanzicht

We verheugen ons op onze toekomstige gasten!

“We gaan graag met mensen om en sociale contacten vinden we heerlijk. Daarom verheugen we ons op onze toekomstige gasten. Er zullen mensen overal vandaan komen, die ons op hun beurt kunnen vertellen wat er in hun streek te doen is. En dat is natuurlijk heel erg interessant. We werken kleinschalig en ons streven is gezelligheid en klanttevredenheid. We focussen ons op koppels, vrienden of vriendinnen, die hier de prachtige omgeving willen verkennen en zo de gezelligheid van onze gemeente kunnen ervaren!”

www.bbdedreef.be
Facebook

NN

Facebook437
Facebook
Twitter