Laatste nieuws:
Essen bestelt roodlichtcamera voor Hoek

Essen bestelt roodlichtcamera voor Hoek

De gemeenteraad besliste dinsdagavond om een camera aan te kopen om aan het verkeerslicht in Hoek te plaatsen. Daar wordt immers vaak door rood gereden of aan een zo hoge snelheid, dat er nog nét door groen kan worden geglipt.

Bij de heraanleg van de Moerkantsebaan in 2015 werd in de dorpskern van Hoek een slim verkeerslicht geplaatst: wie te snel komt aangereden, ziet het licht op rood springen. Al van bij het begin bleken sommige bestuurders daar lak aan te hebben: ze rijden door het rood of rijden zo hard dat ze nog net door groen kunnen glippen.

Levensgevaarlijk
“Dat is onverantwoord,” stelt gemeenteraadslid Anne Somers (N-VA/PLE), “want het licht springt bijvoorbeeld ook op rood als er een voetganger over wil steken. Wie dan toch doorrijdt, brengt een leven in gevaar.”

Al na enkele maanden pleitte Anne Somers, mee gesteund door Ludo Somers en Jan Suykerbuyk (CD&V), daarom voor een camera. Er volgde echter een heuse lijdensweg: “Eerst ging de politie de camera kopen, maar dat wilden Kalmthout en Wuustwezel niet. Dan bestelde Essen er zelf één, maar die bleek niet aan alle normen te voldoen.” legt Somers uit, “Jammer dat het gemeentebestuur het weer niet in één keer goed kon doen.”

Ook snelheid gecontroleerd
Nu komt de camera er eindelijk echt, zo beslist de gemeenteraad unaniem. Die zal zowel wie door het rood rijdt als wie te snel rijdt flitsen. Zodat Hoek na bijna drie jaar eindelijk écht de beloofde extra verkeersveiligheid krijgt.

AS

Facebook33
Facebook
Twitter
Visit Us