Laatste nieuws:
ereschepen-karel-van-den-bergh-overleden

Ereschepen Karel Van den Bergh overleden

Met droefenis neemt het gemeentebestuur kennis van het overlijden van ereschepen Karel Van den Bergh (81). Als geëngageerde inwoner was hij decennialang een gedreven kracht in het Essense verenigingsleven en de lokale politiek.

24 jaar schepen
Karel Van den Bergh (centraal op de foto met zijn VVV-collega’s) was jarenlang actief in de gemeentepolitiek, onder meer als schepen. Hij was tussen 1971 en 1995 bevoegd voor jeugd, milieuzaken, openbare werken en sport.

Oprichter De Tasberg
Hij stond eveneens aan de wieg van het toerisme in Essen en groeide op dat vlak uit tot een bovenlokale autoriteit. Karel Van den Bergh was o.a. bezieler en oprichter van het VVV-onthaalcentrum De Tasberg, dat hij in 1998 mee hielp opbouwen met materialen uit de voormalige stationsloods.

Verder was Karel Van den Bergh voorzitter van kerkfabriek O.-L.-Vrouw (Essen-Centrum) en lid van verschillende verenigingen.

Zaterdag uitvaart
De uitvaartplechtigheid van Karel Van den Bergh vindt komende zaterdag 12 november om 10.00 uur plaats in de kerk van Essen-Centrum (Nieuwstraat).

Het gemeentebestuur biedt echtgenote Julia, hun kinderen Nic, Gert, Wim en Greet, en alle familieleden, vrienden en kennissen zijn oprechte medeleven aan. We zullen Karel met respect en dankbaarheid blijven herinneren. Hij laat een onuitwisbare stempel na in onze gemeente.

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us