Laatste nieuws:
Er is genoeg ruimte voor je trouwe viervoeter

Er is genoeg ruimte voor je trouwe viervoeter

Hondenpoep uit de zool van je schoenzool krijgen, er zijn leukere dingen te doen tijdens je wandeling. Ook niet de bedoeling: je hond los van de leiband laten rondlopen. En toch gebeurt het te vaak in onze gemeente. Het gemeentebestuur krijgt meer en meer meldingen over honden: gaande van overlast door hondenpoep tot het gevaar van loslopende honden. Dit wangedrag kunnen we niet in de schoenen schuiven van onze huisdieren, maar wel in die van hun baasjes.

Honden aan de leiband
Blijkbaar worden, vooral in de Wildertse Duintjes, honden vaak losgelaten op de gewone wandelpaden waar dit verboden is. Hierdoor worden wandelaars, joggers en families met kinderen vaak in lastige situaties gebracht. En dat terwijl er in de Wildertse Duintjes een volledig omheinde hondenspeelzone is, waar de honden naar hartenlust kunnen rondrennen en spelen. Naast de Wildertse Duintjes werden er ook hondenspeelzones voorzien in het Statiebos en in sportpark Hemelrijk. Genoeg ruimte dus om je kameraadje te laten genieten en ravotten in een omgeving waar er niemand hinder van ondervindt. Alle hondenzones vind je hier.

Hondenpoep
De meldingen over hondenpoep op openbaar domein komen ook vlotjes binnen. We vinden de geurige hoopjes terug op voet- en fietspaden, pleinen, in bermen tot zelfs in voortuintjes van andere bewoners. Dat dit niet door de beugel kan, weten we allemaal. Toch blijft het een hardnekkig en irritant probleem. De oplossing is nochtans eenvoudig. Zorg er steeds voor dat je een hondenpoepzakje binnen handbereik hebt en deponeer dit in een van de openbare vuilnisbakken of neem het mee naar huis om het in je huisvuilcontainer achter te laten.

Samen houden we Essen proper!
Als we met z’n allen onze verantwoordelijkheid opnemen, wordt dit vervelend probleem eindelijk de wereld (of althans Essen) uit geholpen. Samen houden we Essen proper!

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us