Laatste nieuws:
De Slag om Achterbroek - Kerkraad Essen - Noordernieuws.be

Enkel deze zomer: de slag om Achterbroek

Op 1 juli 1871, dit jaar precies 150 jaar geleden, werd Achterbroek tot zelfstandige parochie verheven.

Dorpsspel

Dit ging niet zonder slag of stoot, want zowel het gemeentebestuur van Kalmthout, als dat van Wuustwezel (waar Achterbroek gedeeltelijk onder viel) hebben dit vele jaren proberen tegen te houden. De grote festiviteiten worden nog even uitgesteld en kunnen hopelijk dit najaar doorgaan. Maar Hilde en Ann Francken hebben voor de Kerkraad Achterbroek een dorpsspel uitgewerkt, dat deze zomer wél al (coronaproof) kan gespeeld worden. Met ‘De slag om Achterbroek’ nemen ze je spelenderwijs mee doorheen de geschiedenis van 150 jaar parochie Achterbroek. Tijdens de wandeling, ongeveer drie kilometer, wordt er halt gehouden op zeven verschillende locaties, waar je meer info krijgt over de rol van die locatie doorheen de voorbije 150 jaar.

Tevens probeer je daar vervolgens punten te scoren door je bal met een croquethamer in het doel te spelen. Je speelt daarbij voor ’team Kalmthout’, ’team Wuustwezel’ of ’team Achterbroek’. Het spel is geschikt voor jong en oud, voor gezinnen, verenigingen, vriendengroepen, buurtcomités, … en zowel voor échte Achterbroekenaren als voor toevallige bezoekers.

Praktische info:

Voor jong en oud, in groepen tot negen personen
Wanneer: na afspraak in juli (vanaf 8 juli), augustus en september
Duur: ongeveer anderhalf uur
Prijs: € 50,- per ploeg (met gids) of € 35,- per ploeg (zonder gids)
Inbegrepen: bolderkar met materialen die je nodig hebt voor het spel, scoreblad en een exclusief boekje met oude foto’s/postkaarten van de spellocaties
Reserveren: via slagomachterbroek@gmail.com

AF