Laatste nieuws:
Eindfase heraanleg Dreef in zicht

Eindfase heraanleg Dreef in zicht

De grootste werken aan de Dreef zijn achter de rug: namelijk het plaatsen van een nieuwe riolering. Het eerstvolgende werk is de huisaansluitingen koppelen aan de riolering.
In vorige communicatie stond dat de huisaansluitingen op deze riolering zouden plaatsvinden eind oktober/kerstperiode 2017. Door het slechte weer en het wachten op werken door Proximus, werd dit verplaatst naar januari. Door extra ploegen in te zetten willen we wel de einddatum van de werken respecteren, namelijk eind maart 2018.

Eerst de huisaansluitingen, dan de bovenbouw
De firma ATF heeft het verdere verloop van de werken toegelicht:
-Eind januari/begin februari: huisaansluitingen op de riolering koppelen en het aanleggen van de aarde voor de bomen.
-14 en 15 februari: aanleggen van de betonnen kantstroken
-28 februari: plaatsen van de onderlaag asfalt
-08 maart: plaatsen van de bovenste laag asalt
-21 maart: einde van de werken

Op 14 en 15 februari worden de betonnen kantstroken aangelegd in de Dreef. Deze kantstroken moeten een week uitharden. Het zal dan niet mogelijk zijn om op uw oprit te rijden. We vragen om de auto in een nabijgelegen straat te zetten. Hou er ook rekening mee dat de weg niet toegankelijk is tijdens het plaatsen van de bovenste laag asfalt op 8 maart.

Let op: dit zijn voorlopige data. Door slechte weersomstandigheden kunnen de data verschoven worden. De aannemer zal u hiervan op de hoogte brengen met een briefje in de bus.

Tussendoor gebeuren er andere werken zoals het plaatsen van kolken, voorbereidingswerken, aanbrengen van de onderfundering, het plaatsen van boordstenen enzovoort.

Bereikbaarheid
Naargelang de fase van de werken kunnen bewoners hun woning bereiken via Essendonk, Kuiperstraat of Nieuwstraat. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Spijker-Ringweg en via de Nollekensstraat.

Hier vindt u de omleiding.

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us