Laatste nieuws:
Eindejaarsplanning werken Over d'Aa

Eindejaarsplanning werken Over d’Aa

Rond 27 november zal de aannemer een eerste laag asfalt leggen tot aan het tankstation aan Over d’Aa. Voor heel wat bewoners betekent dit minder slijk voor de deur.

De planning

De rioleringswerken zijn ondertussen uitgevoerd tot aan het tankstation. Nu is het de beurt aan de ‘echte’ wegenwerken vanaf het kuispunt met de Postbaan tot aan het tankstation. Hier de ruwe planning (onderhevig aan weersomstandigheden):
-week 16-20 november: trekken van de betonnen kantstroken
-week 23-27 november: plaatsen van de fundering
-Vrijdag 27 november: onderste laag asfalt (dit is nog niet de definitieve laag)

Geen doorgaand verkeer tijdens deze werken

We vragen uitdrukkelijk om tijdens deze werken niet langs de werf te wandelen of te fietsen. Funderings- en asfalteringswerken betekenen extra vrachtverkeer.

Wat in december?

Begin december wordt het voet- en fietspad geklinkerd zodat de bewoners voor de kerstperiode zeker terug tot op de oprit geraken. Ook het plein aan de postbaan wordt helemaal afgewerkt. Hier was een vertraging opgelopen.
Daarna gaat de aannemer verder met het aanleggen van de riolering tussen het tankstation en de Vaart. Ook hier komt er een pompput met veel graafwerken. Daarom ook hier:
-week 7-11 december: geen fietsers of voetgangers over het kruispunt met Kraaienberg. De schoolomleiding via het fietspad langs de Vaart blijft wel toegankelijk.
Het stuk tussen het station en de Vaart krijgt voor de kerstperiode een laag met minder hinder steenslag, zodat iedereen tijdens de kerstperiode toegang heeft tot de woning.

De werken zijn weersafhankelijk. Bovenstaande data kunnen verschuiven, maar het is wel het doel om alle werken te verwezenlijken binnen de vooropgestelde termijn.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook31
Facebook
Twitter