Laatste nieuws:
Eerste Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in tijdelijke woonst in Kapellen

Eerste Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in tijdelijke woonst in Kapellen

Deze voormiddag namen de eerste vier Oekraïense vluchtelingen hun intrek in het tijdelijke containerdorp, dat door het gemeentebestuur werd opgetrokken op de parking van het gemeentehuis Beukenhof aan de Christiaan Pallemansstraat in Kapellen. Morgen worden er nog vijf nieuwe residenten verwacht en volgende week zwaaien de deuren nog eens open voor twee andere groepjes. In totaal is er plaats voor 34 volwassenen en 2 baby’s. De Oekraïners betalen voor hun verblijf in de tijdelijke woonsten huurgeld.

Op de parking aan het gemeentehuis werden in totaal twintig units geplaatst. Zeventien dienen als slaapruimte, drie als gemeenschappelijke leef- en eetruimte. In het nabijgelegen dienstencentrum ‘t Bruggeske kunnen de bewoners gebruikmaken van een kitchenette, het wassalon en het sanitair. Daar worden ook de middagmaaltijden geserveerd. Voor de bouw en huur van de units ontvangt de gemeente Vlaamse subsidies.

114 Oekraïense oorlogsvluchtelingen

Op dit moment verblijven er 114 Oekraïense oorlogsvluchtelingen op het grondgebied van de gemeente. Sommige hebben al een goede opvangplek gevonden in samenwerking met hun opvanggezin, andere wonen nog op een tijdelijke verblijfplaats. In overleg met Residentie Lindenhof aan de Zilverlindedreef huurt de gemeente daar ook enkele leegstaande serviceflats voor bejaarde vluchtelingen. Omdat er op het grondgebied van Kapellen weinig huurwoningen beschikbaar zijn, huurt de gemeente nu tijdelijk de containers voor een periode van drie maanden. Die periode kan nadien verlengd worden indien het nodig is.

Foto: © MLH

MLH

Facebook223
Twitter
Follow Me
Tweet