Laatste nieuws:
Eerste hulp bij sneeuwruimen de sneeuwtelefoon

Eerste hulp bij sneeuwruimen: de sneeuwtelefoon

De komende maanden maken we ons op voor de koudste tijd van het jaar. Dat gaat vaak gepaard met sneeuw en ijs. Hoe gezellig ook, sneeuw en ijs kunnen heel wat hinder opleveren. Zeker voor zwakke weggebruikers is het opletten geblazen. Elke inwoner is dan ook verplicht de stoep voor zijn/haar deur sneeuw- en ijsvrij te houden.

Ben je minder mobiel of ben je al wat ouder en kan je de stoep zelf niet ruimen? Vraag het dan even bij buren, familie of vrienden. Wil je één van je buren helpen bij het sneeuwruimen, steek dan tijdig onderstaand kaartje in hun bus, zo weten ze dat ze op jou beroep mogen doen als het sneeuwt. Is een alternatief niet mogelijk? Dan kan je beroep doen op de sneeuwtelefoon. Vrijwilligers maken het gangpad vrij van de voordeur naar de stoep en ook de stoep zelf wordt geruimd. Opritten worden niet geruimd. Heb je hulp nodig? Bel dan de sneeuwtelefoon op het nummer 03 641 63 55.

Vrijwilligers gezocht

Voor die actie zoekt de gemeente overigens nog vrijwilligers die willen sneeuwruimen wanneer nodig. Ben jij beschikbaar en help je graag waar nodig? Bezorg dan je contactgegevens via vrijwilliger@kalmthout.be.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay